Si se kdaj vprašala, kateri kristal bi morala imeti glede na svoje astrološko znamenje? Moč in lepota kristalov sta privlačili človeka že od nekdaj. Naši predniki so jih uporabljali pri verskih obredih, kralji in kraljice so si z njimi krasili svoje krone, uporabljajo pa jih tudi v alternativni medicini. Kristali so lahko pripomoček, ki ti bo pomagal stopiti v stik s svojo intuicijo in vzpostaviti telesno, miselno, čustveno in duhovno ravnotežje. Različni tipi kristalov pa imajo tudi različne lastnosti – na primer roževec, kamen ljubezni, ti bo stal ob strani pri tvojih ljubezenskih podvigih, medtem ko ti bo citrin pomagal privlačiti pozitivne misli. Nekateri kristali pa so prav posebej primerni za posamezna astrološka znamenja. In kateri je pravi zate?

Kateri kristal bi morala imeti glede na svoje astrološko znamenje:

Oven (21. 3.–19. 4.): celestit

Ovni so ljudje s polno energije in potrebe po pustolovščinah. Celestit je zanje popoln kristal, saj jim pomaga pri izražanju, kar je pri ovnih včasih spregledano.

View this post on Instagram

✨ This beauty – my favourite ✨

A post shared by Kara (@_misskara) on

Bik (20. 4.–20. 5.): bizmut

Biki so ljubeči in izrazni. Bizmut jim pomaga pri premagovanju samote in jih navdaja z energijo, ki jim je občasno primanjkuje zaradi pretiranega razdajanja.

Dvojčka (21. 5.–21. 6.): gorski kristal oz. kamena strela

Dvojčki so socialna bitja in le težko jih najdemo v samoti. Gorski kristal jim prinaša v življenje jasnost in stabilnost, kar je točno to, kar dvojčkom velikokrat primanjkuje.

Rak (21. 6.–22. 7.): jantar

Za rake je značilno, da so zelo sentimentalni in čustveni. Jantar jim bo pomagal pri doseganju čustvenega ravnotežja.

Lev (23. 7.–22. 8.): halkopirit

Inteligentni, topli in pogumni levi so pogosto na vodilnih položajih. Včasih pozabijo na svojo bolj kreativno plat. Halkopirit jim bo pomagal, da spet stopijo v stik s svojo inovativnostjo in domišljijo.

Devica (23. 8.–22. 9.): oranžni kalcit

Device so pozorne na detajle, zato je zanje najbolj primeren kristal oranžni kalcit. Oranžni kalcit pomaga pri vzdrževanju ravnotežja med umom in telesom ter spodbudi našo kreativnost.

Tehtnica (23. 9.–22. 10): kremen

Tehtnice so zgovorne in zelo priljudne. Kremen jim pomaga pri usmerjanju ljubezni in pozitivnosti k drugim.

Škorpijon (23. 10.–21. 11): pirit

Močni in entuziastični škorpijoni so velikokrat zaletavi in se pretirano zanašajo na svojo srečo. Pirit je zanje popoln kristal, saj jih obvaruje pred negativno energijo in jim prinaša srečo.

Strelec (22. 11.–21. 12.): apofilit

Strelke odlikuje njihov entuziazem, radovednost in optimizem. Prav njihova radovednost pa je verjetno razlog za to, da so znane kot večne popotnice. Apofilit jim bo pomagal pri razvoju intuicije in izostril njihove čute. Apofilit je znan tudi po svojem pomirjujočem učinku in pri premagovanju negativnih čustev.

Kozorog (22. 12.–19. 1.): ametist

Kozorogi so rojeni vodje. Odlikujeta jih ambicioznost in organiziranost. Ametist jim bo pomagal pri vzdrževanju fokusa ter jim zjasnil misli. Je tudi kamen duhovne rasti in je tako primeren za vsakogar, ki se podaja na pot spiritualnega iskanja.

View this post on Instagram

🔮Sold!🔮 . Good morning beautiful souls 🌞💕🍃 Amethyst is truly a wonderful stone in many ways. It enhances the intuition as it works with the Third Eye chakra, connects one with the Divine as it activates the Crown chakra, and initiates wisdom and greater understanding of the Universe 🙌🔮🌼🍃💎💕✨ I chose this amethyst specifically because of the shape. Since it is a traingular geode cathedral, it connects with the enegies of the Divine & the Universe, and its aura emits that energy all around its environment. . . . #amethyst #amethystcrystal #crystal #crystals #amethystgeode #amethystcathedral #spiritual #soul #soulful #meditate #meditation #thirdeye #thirdeyechakra #crownchakra #divine #intuition #metaphysical #altar #witch #witchy #witchvibes #witchyvibes #innerwisdom #higherconsciousness #goodvibesonly #goodvibes #etsy #amethystcrystals #satisfymysoul #universe

A post shared by The Indigo Vault (@the_indigo_vault) on

Vodnar (20. 1.–18. 2.): roževec

Vodnarke se predstavljajo svetu na sva načina. Lahko izpadejo zadržane in tihe, vendar je vodnarka lahko tudi vihrava, živahna in polna energije. Obe vodnarki pa sta razmišljujoči in radi pomagata drugim. Prijazne in zveste vodnarke si zaslužijo veliko ljubezni, zato je roževec ravno pravi kristal zanje. Roževec je znan tudi kot kamen univerzalne ljubezni, zato je popoln za vsakogar, ki bi si rad ozdravil zlomljeno srce.

Ribi (19. 2.–20. 3.): labradorit

Labradorit, znan tudi kot čarobni kamen, je ravno pravšnji za mistično ribo. Ribe so znane po svoji umetniški plati in labradorit jim bo pomagal pri izražanju njihove kreativne energije. Ta kristal jih bo vodil tudi na njihovi spiritualni poti in jim nudil zaščito pred negativno energijo.