Prizorov s smrtjo v Igri prestolov ne manjka. Verjetno niste pogosto razmišljali, koliko vrečk z umetno krvjo so porabili ali koliko stanejo tovrstne scene. Pa tudi če ste, ne bi nikoli uganili, kateri tovrsten prizor je bil najdražji.

Snemanje serije Igra prestolov je kar zajeten finančni zalogaj. Za 6. sezono so porabili okoli sto milijonov ameriških dolarjev. Velja za eno od najdražjih televizijskih serij vseh časov. Povprečno so na epizodo porabili pribl. šest milijonov dolarjev.

PREBERITE ŠE: Napovednik: Igra prestolov, 7. sezona – znan je datum premiere


Velik del sredstev gre za spektakularne prizore bitk, pri snemanju katerih pogosto ne uporabljajo posebnih učinkov, ampak statiste. Svoje dodajo eksotične lokacije, zmaji in kostumografija. ”Požrešne” so tudi scene s smrtjo, ki jih v tej priljubljeni HBO-jevi seriji ne manjka. In katera je bila do zdaj najdražja? Tista, ko je Khal Drogo Viserysu ”vlil” zlato krono, ali kateri izmed prizorov z eksplozijo? Ne! Najdražji je bil tisti, v katerem Arya Stark brutalno pokonča Meryna Tranta, prvo osebo na njenem vse daljšem seznamu za odstrel. Mimogrede, v 7. sezoni bo nastopil tudi britanski glasbenik Ed Sheeran, osma (zadnja) sezona pa bo imela le šest delov.

Najdražji prizor s smrtjo v Igri prestolov: