Večina čevljev je narejena iz okolju neprijaznih materialov in tu se je ponudila priložnost, da nastane trajnostna obutev, ki je tudi neverjetno udobna.

Postavimo naše okolje v ospredje, so si mislili pri podjetju United By Blue, ki se je združilo s proizvajalcem Sole, in ustvarilo obutev za gibanje na prostem. Čevlji Eco Chukka so izdelani iz trajnostnih materialov in so oblikovani tako, da na več načinov podpirajo vaše podplate, ne glede na to, kje ste in za kakšen namen jih uporabljate.

Pri projektu se popolnoma izogibajo materialom na osnovi nafte in plastike, zato ti pustolovski čevlji uporabljajo reciklirano pluto za element podplata, fleksibilno algasto peno, bambus in naravne bizonove dlake kot tkanino. Uporabljeni naravni materiali nudijo neprimerljivo udobje. Imajo tudi vodoodbojno merino volno za elastičnost in naravno gumo namesto gume na osnovi nafte, ki jo najdemo v standardnih čevljih.

 Eco Chukka

Eco Chukka

Lahki čevlji za aktivnost, ki dihajo z vašimi stopali, so idealna celoletna obutev z anatomsko podporo podplatu za lažji korak in manj utrujajočo hojo.

 Eco Chukka

Eco Chukka

Čevlji so prijazni tudi za potovanje, saj imajo prilagodljive podplate in zgornje dele, ki jih je mogoče stisniti, kar jim omogoča, da se enostavno prilegajo vašemu nahrbtniku ali torbici. Od vsakega kupljenega para bo United By Blue očistil za dober kilogram smeti iz oceanov in drugih vod.

Podprite akcijo na spletni strani Kickstarter in pametno vložite v prihodnost vaših nog. Predvidena cena je 115 evrov, prve dobave so obljubljene v mesecu juniju. Projektu je sicer že uspelo zbrati sredstva za realizacijo.

Galerija: Eco Chukka by United By Blue