Včasih se zdi, da vsem drugim romantični odnosi tečejo kot po maslu, ravno pri vama pa se tako zatika. To seveda ni res! Čisto vsi so krvavi pod kožo, ravno zato so tudi vsi odnosi včasih naporni. In to so stvari, zaradi katerih se prepirajo vsi pari.

Pomanjkanje spolnosti

Ko minejo medeni meseci zaljubljenosti in skupaj zakorakata v resnično življenje, polno obveznosti in skrbi, je normalno, da pridejo obdobja, ko spolnost nekoliko usahne.

Prezaposlenost s telefonom

Elektronske naprave so blagoslov in prekletstvo sodobnega življenja. Veliko parov se prepira zato, ker je en ali drug preveč časa na svojem telefonu in s tem drugemu daje občutek, da ga ignorira. Če to teži tudi vaju, je dobro, če se o tem pogovorita in skleneta nek kompromis.

Pomivanje posode

Odkar smo se ženske emancipirale in ni več samoumevno, da ves čas skrbimo za dom, se je v partnerske zveze pretihotapil nov vir prepirov: kdo bo pa danes pomil posodo?

Prepevanje

Ko so naši bližnji tako veseli, da si prepevajo, tudi nam zaigra srce – razen, ko je ura šest zjutra in smo ustali z levo nogo in nemogočo frizuro. Takrat nam pač morajo dati mir!

Skrb za otroke

Pri skrbi za otroke se prepiri lahko zapletejo malo bolj, kot pri pomivanju posode. Pri slednjem je nekako mogoče na pravičen način razdeliti delo, otroci pa zahtevajo toliko časa in pozornosti, da je nemogoče delo razdeliti na pravična dela.

Samoumevnost

V vsakem paru pride do občutka, ko se en ali drugi začne počutiti samoumevnega. To je zelo boleče in je pravilno, da drugi partner temu prisluhne ter poskuša to nasloviti.