Ko dopolnimo 30 je čas, da svoja dvajseta pustimo za seboj … Še posebej vse tiste stvari, ki so se nam nekoč zdele tako prekleto seksi, danes pa so kvečjemu žalostne. In katere stvari so to?

Občasna cigareta

Kajenja nikakor ne zagovarjamo, še manj k njemu spodbujamo. A morda lahko razumemo, ko dvajsetletnica občasno prižge cigareto, ker si tako obupno želi dajati vtis, da je že odrasla. Ko smo mladi, smo pač ‘neumni’. Če še pri 30 vedno prižgete cigareto, potem niste nič več videti nedolžno in seksi. Pravzaprav ste skoraj gotovo zasvojene z nikotinom.

 Občasna cigareta

Neuravnovešeno vedenje

Mladi ljudje lahko s svojim neuravnovešenim vedenjem velikokrat izpadejo prav seksi in lahko si dovolijo več neumnega vedenja. Ko smo v dvajsetih, je lahko takšno vedenje nekako šik, ‘zmešano šik’. Ko smo v tridesetih, takšno vedenje kaže na resno duševno nestabilnost.
giphy (11)

Odsotnost z delovnega mesta zaradi mačka

Ko smo v dvajsetih, odsotnost z delovnega mesta zaradi žuranja ni tako patetična. In točno dvajseta so tista leta, ko je prav, da se ‘znorimo’. Ko smo v tridesetih, je odsotnost z delovnega mesta zaradi mačka znak, da smo leni in vse prej kot resni. Odrasli ljudje namreč gredo v službo tudi, če jim razbija v glavi in so usta suha kot Sahara.
 Odsotnost z delovnega mesta zaradi mačka

Pretirana negotovost

Pretirana negotovost je v dvajsetih razumljiva, neprekinjeno potrjevanje, da smo lepe, tudi. Vprašanja, kot so “Sem videti debela?”, “Mi ta barva pristaja?”, “Sem neumna, grda, nenadarjena?”, so precej pogosta, pa tudi normalna. Če se to dogaja v tridesetih, nima niti kančka čara. Ženske v tridesetih vedo, da ne potrebujejo drugih ljudi, da jim povedo, da so videti dobro. To vedo same.
giphy (13)

Lažna samozavest

Morda so redne objave raznih gifov, fotografij ali statusov na družbenih omrežjih, kjer želimo svetu pokazati, kako vseeno nam je za vse, in da nas niti malo ne briga, kaj si kdo o nas misli, v naših dvajsetih srčkane. Če pa to lažno samozavest promoviramo tudi v tridesetih, je to precej žalostno. To je čas, ko se moramo zavedati, da je ranljivost drzna in lažna samozavest dolgočasna.
giphy (14)

PREBERITE ŠE: 9 ‘pravil’ za vroče dolgoletno razmerje, ki jih mora poznati vsak par

A nekatere stvari so enako seksi tako v dvajsetih kot tridesetih:

  • crop top
  • tatuji
  • strastna, romantična prijateljstva
  • ples na mizi
  • uporni duh
  • strgane džinske
  • biti seksi
  • seks na prvem zmenku
  • aktiven profil na družbenih omrežjih

Življenje v tridesetih ne postane grozno. Ni potrebe, da imamo vse načrtovano, prav tako ni konec z zabavo in napakami. Mogoče je samo čas, da nehamo biti seksi zmedenke in smo preprosto le seksi.