Enostavnega odgovora, kaj nas privlači na drugih osebah, ni, a znanstvenikom je pač uspelo odgovoriti, katere stvari nas vlečejo k drugim osebami. Izsledki njihovih raziskav pravijo, da to privlači nasprotni spol kot magnet!

Naslednjič, ko boste osvajali osebo, se spomnite, da obstajajo številne stvari, na katere morate biti pozorni, če želite osvojiti drugo osebo, ker to privlači nasprotni spol kot magnet!

Obrazna mimika

Obrazna mimika, ki je privlačna moškim in ženskam, je različna. Ženskam so bolj všeč moški, ki so resni in se držijo nekoliko ponosno, moški pa radi pogledajo za žensko s širokim nasmehom.

Aktivna telesna govorica

Raziskovalci so ugotovili, da je aktivna telesna govorica privlačnejša od pasivne.

Vonj

Čeprav se pri presojanju privlačnosti velikokrat zanašamo na vid, a je onj pomembnejši. Ženske naj bi presenetljivo privlačil vonj po česnu, moške pa vonj po pokovki ali doma pečenem pecivu.

Podobnost staršu nasprotnega spola

Kar je zagovarjal Freud, so potrdili tudi britanski znanstveniki. Privlači nas podobnost partnerja z našim staršem nasprotnega spola. Ženske najbolj privlačijo tisti moški, ki imajo enako barvo oči kot njihov oče. Moške najbolj privlačijo ženske, ki imajo enako barvo oči kot njihove mame.

Lasje

Večinoma moške najbolj privlačijo ženske z dolgimi lasmi, medtem ko ženskam lasje niso tako pomembni pri zaznavanju privlačnosti.

Domače živali

V Izraelu so raziskovalci ugotovili, da ženske ocenijo moške s psi privlačnejše kot tiste, ki niso lastniki teh zvestih štirinožcev. Mogoča razlaga za to povezavo je, da lastništvo domače živali nakazuje na pripravljenost k resni zavezi.

Glasba

V raziskavi leta 2014 so udeleženke ženskega spola prosili, naj ocenijo več pesmi po všečnosti. Ženskam je bila  všeč zapletena glasba (to pomeni glasba z več akordi),  poročale so tudi, da imajo privlačnejšo predstavo o skladateljih zapletenejših melodij.

Podobnost v privlačnosti

Raziskovalci so ugotovili, da poskušamo izbrati partnerja, ki je podobno privlačen, kot smo mi sami. Seveda pa je težko določiti, koliko je nekdo privlačen.

Altruizem

Altruistično vedenje je privlačno za oba spola. To lahko morda razložimo s tem, da od altruističnega partnerja pričakujemo, da bo dobro skrbel za svoje potomce.

Velikost čevljev

Moškim so velikokrat privlačne nekoliko manjše ženske, zato so v tej raziskavi večkrat izbrali ženske z manjšo številko noge.