Popotniški avanturisti, kaj je tisto, zaradi česar nam srce hitreje bije? Je to takrat, ko gledamo sončni zahod, ki se naslanja ob piramide v Gizi? Ali morda sončni zahod nad Tanah Lot na Baliju? Za vse ljubitelje potovanj ter pustolovce: tukaj je seznam neverjetnih potovanj, ki nam bodo zašibila kolena, spremenila naš pogled na svet ter nas popeljala na spoznavanje druge kulture. Tukaj je seznam destinacij, kamor moramo vsaj enkrat v življenju potovati.

Občudujemo tiste, ki se lahko odklopijo od svojega dela in se odločijo za potovanje po svetu. S tem pridno črtajo želene destinacije s seznama stvari, ki jih morajo oziroma si jih želijo opraviti, preden umrejo. Za večino od nas življenje enostavno pač ni tako, a morda nam čez nekaj let, morda celo desetletij, uspe obiskati kraj, o katerem smo vedno sanjali. Prizadevanje za oseben stik z nekaterimi od največjih in najlepših znamenitosti, ki jih naša Zemljica ponuja, pa naj ostane.

PREBERITE ŠE: Podvodni hoteli, ki jemljejo dih

Dobra novica je ta, da obstaja nešteto neverjetnih stvari in življenjsko spreminjajočih se izkušenj v tem širnem svetu. Polovica bitke je, da vemo, da obstajajo, zato danes prinašamo potovanja, ki jih moramo dodati na svoj seznam želja.

Pripravljeni?

Kam moramo torej potovati vsaj enkrat v življenju?