Poznate moške, ki bodo v prihodnosti kroji vrh družbenih lestvic. Pri reviji GQ so povprašali najbolj uspešne moške, kdo jih bo v bljižnji prihodnosti zamenjal na lestvici. In nastal je zelo zanimiv seznam. To so moški prihonosti!

Najbolj obetavni igralci
Producent Harvey Weinstein je med igralci izpostavil 26-letnega Michaela B. Jordana kot izjemno nadarjenega igralca v izvrstnem novem filmu Fruitvale Station. Kot igralca z izjemnim potencialom je izpostavil tudi Idrisa Elbo, ki je odigral zahtevno vlogo Mandele v filmu Mandela: Long Walk To Freedom. Igralec Alec Baldwin na seznam dodaja še komika Billa Haderja, za katerega pravi, da je odličen komik  z izdatno mero norosti ter Ryana Gosslinga, ki bo igral v novem Malickovem filmu.

Izumitelji
Izumitelj James Dyson je kot fanta z velikim potencialom izpostavil letošnjega dobitnika nagrade James Dysona, 23-letnega Sama Etheringtona iz Velike Britanije, ki je ustvaril sistem za pridobivanje energije z zmožnostjo izkoriščanja energije valov iz katerekoli smeri, ne le tistih, ki pravokotno udarijo  na obalo. Dyson je poudaril, da najboljše ideje niso tiste, ki so najbolj privlačne, ampak tiste, ki obljubljajo, da bodo spreminjale življenja.

Modni kreator Simon Spurr.

Modni kreator Simon Spurr.

Modni kreatorji
Tommy Hilfiger je naštel več moških kreatorjev, ki veliko obetajo. Med njimi so Simon Spurr (39), ki dela za Kent & Curwen, Patrik Ervell (39), Billy Reid (49), Greg Chait (35), ki dela za The Elder Statesman ter George Esquivel (43). Izpostavil je predvsem Esquivelov smisel za oblikovanje ženske obutve, ki ostaja klasičnol, pa vendar z določeno posebnostjo, ki je lahko rokerska, vintage ali durga.. Georgeovi izdelki so ročno izdelani, uporablja pa samo prvovrstne materiale lokalnega izvora.

Režiserji dokumentarnih filmov
John Pilger, režiser dokumentarnega filma Utopia, meni, da je bodoča zvezda dokumentarnih filmov 44-letni Bentley Dean. Režiser in snemalec težko izvedljivih filmov z močnim moralnim sporočilom, kot sta A Well-Founded Fear  ter The President Versus David Hicks, se vrača k bistveni nalogi dokumetarcev, ki je govoriti za tiste, ki ne morejo in razlagati svet.

Nogometaš Ross Barkley

Nogometaš Ross Barkley

Nogometaši
Komentator in poznavalec nogometa Jamie Redknapp je kot obetajočega mladega igralca izpostavil Evertonovega Rossa Barkleya (19), ki po načinu gibanja spominja na Paula Gascoigna in Stevena Gerrarda. Za sredinskega igralca je tudi izjemno hiter in močan. Če ne bi pred nekaj leti doživel trojnega zloma noge, bi bil zagotovo že stalni igralec v angleški reprezentanci. Redknapp je mnenja, da bi se ga celo favorizirani Jack Wilshere moral paziti. Diego Simeone (43) tako entuziastičen in zavzet kot bi bil sam na igrišču,  je gotovo eden od boljših managerjev prihodnosti. Bivši nogometaš je trenutno manager Atlética Madrid, za katerega pravijo, da bi lahko močno presenetil v Ligi Prvakov.

Gledališki režiserji
Režiser Michael Grandage meni, da Sam Yates veliko obeta v svetu gledališča. Komaj 30-letni režiser je sodeloval z igralci kot sta Jude Law in Judy Dench. Njegova uprizoritev Kornelija pa je požela hvalnice kritikov tako v Londonu v New Yorku.

Komiki
Komik Mark Watson pravi, da sta mlada komedianta Liam Williams (25) in Sean Mc Laughlin (26), tako zabavno pesimistična, da gladko pometeta s številno konkurenco mladih stand-up komikov. Mc Laughlin večji del predstave jamra o tem, kako ni vreden svoje punce, da se njegova kariera nikamor ne premakne ter, da je fižol na mizi pravo razkošje. Večina ljudi bi gledalce s tako jamrarijo spravila v brezup, a Laughlin svoje mizerno življenje napada s tako vnemo, da nas spravi  v dobro voljo.

Rock skupina Palms Violet.

Rock skupina Palms Violet.

Rock skupine
Jarvis Cocker pravi, da je v rock glasbi že  težko najti kaj originalnega. Vendar je band Palma Violets, katerega člani so na začetku dvajsetih let samosvoj band, ki gre po svoji poti. So prava klapa, tako kot se za rock band spodobi. Poleg tega pa je njihova glasba osvobajajoča.

Pisatelji
Romanopisec Jonathan Coe pravi, da je obetajoči pisatelj, ki se ga se splača spremljati Sathnam Sangera. 37-letni pisatelj,  je ustvaril lastno nišo s pisanjem o multikulturnem angleškem podeželju, ki ga raziskuje z neverjetno milino, širokosrčnostjo in humorjem, s katero se uvršča v tradicijo angleške podeželske literature. Enako izvrstno se odreže pri pisanju avtobiografije The Boy With The Topknot in fikcije Marriage Material.

Umetniki
Po mnenju galerista Hansa Ulricha Obrista je Ed Atkins (31) mladi talent britanske umetnosti. Atkins ustvarja videe z visoko ločljivostjo, hkrati pa je tudi izjemen pisatelj. Ukvarja se s problematiko telesa in fizičnosti v digitalni dobi ter raziskuje dimenzije tehnologije.

Fotografi
Platon izpostavlja izjeme portrete 32-letnega Andreasa Laszla Konratha, ki ima izjemen občutek za subkulturo in stil ter ustvarja portrete, ki nam sežejo do srca. Redko se zgodi, da je modni fotograf občutljiv za vprašanja človečnosti.Ponavadi jih zanima le stilski vidik fotografije. Andreas fotografira ljudi, ki jih razume in je zrcalo svoje generacije. “V spomin se mi je vtisnila njegova serija androgenih ljudi, ki so imeli vsi isti izgubljeni pogled. V njegovi fotografiji je nekaj, kar se te preprosto dotakne.”

 Ustanovitelja pivovarne in pivnice.

Ustanovitelja pivovarne in pivnice.

Podjetniki
James Caan je podjetnik, ki izpostavlja popolnoma neznačilna, a izjemno domiselna podjetnika Martina Dickia in Jamesa Watta, 31-letna ustanovitelja pivovarne in pivnice BrewDog. Posel jima je šel izjemno dobro od rok, a banka jima ni hotela odobriti sredstev za širitev. Tako sta se obrnila na svoje stranke v baru in prek družabnih omrežij ter sloganom  “Ljubite naše pivo, zakaj ne bi vložili v nas?” pridobila potrebna srredstva. S Kickstarterjevim konceptom jima je uspelo zbrati milijone še pred samim Kickstarterjem. Ustvarila sta koncept, zvarila pivo, odprla bar in se razširila. Sedaj imata enajst barov v Veliki Britaniji in enega v Stockholmu.  Odprtje podružnic načrtujeta tudi v Tokiju, New Delhiju, Sao Paulu, Rimu in Berlinu.

To so moški prihonosti!