V naslednjem letu nikar ne pozabite rezervirati časa za filme, ker nas v 2019 čakajo prave poslastice.

Preverite, kateri filmi 2019 so najbolj pričakovani v našem uredništvu.

Glass (2019)

To je nadaljevanje trilerjev Nezlomljivi (2000) in Razcepljen (2016) režiserja M. Nighta Shyamalana. V filmu lahko pričakujemo tri glavne like: invalidnega terorista Elijaha Prica (Mr. Glass), ostarelega superheroja Davida Dunna in Kevina, moškega z disociativno motnjo identitete. David Dunn bo tokrat preganjal Kevina, nadčloveško persono The Beast, medtem ko bo Elijah Price, mož, ki skriva ključne informacije za Davida in Kevina, vlekel niti iz ozadja.

Predviden izid je 18. januarja 2019.

Kako izuriti svojega zmaja 3 (How To Train Your Dragon: The Hidden World, 2019)

V 2019 nas čaka tudi dolgo pričakovano nadaljevanje fantazijskega animiranega filma, ki so ga vzljubili tako otroci kot tudi odrasli. Tokrat bosta Viki in Brezzobi spoznala skrivnostno Light Fury kot tudi neusmiljenega lovca na zmaje, ki grozi z uničenjem, če se ljudje ne bodo odpovedali svojim zmajevskim prijateljem.

Predviden izid je 22. februarja 2019.

Captain Marvel (2019)

Nekdanja pilotka ameriške vojske Carol Danvers med enim izmed svojih letov sreča vesoljce in tako dobi supermoči ter postane nepremagljiva. Zdaj mora svoje supermoči spoznati in se jih naučiti nadzorovati, da se bo lahko borila proti grozljivemu in močnemu zlobcu. To je verjetno eden najbolj pričakovanih superherojskih filmov leta 2019.

Predviden izid je 8. marca 2019.

Godzilla: King of the Monsters (2019)

Kripto-zoološka agencija Monarch išče vse možne načine, da bi se ubranila velikanskih pošasti in jim tako preprečila, da napadejo Zemljo. Ko mogočna Godzilla in 3-glavi King Ghidorah ponovno vstanejo, je človeštvo brez moči. In vse, kar lahko storijo, je, da poskusijo preživeti.

Previden izid je 31. maja 2019.

Dumbo (2019)

Holt Farrier, nekdaj zvezda cirkusa, je najet, da skrbi za novorojenega slončka. Dumbo ima neverjetno velika ušesa in tako se Holtovi kolegi kmalu začnejo norčevati iz ubogega slona. Ko pa ugotovijo, da lahko slon leti, stvar ni več tako smešna. Lastnik cirkusa in nenavadni poslovnež Vandemere izkažeta interes za slona: slednji bi z njim služil denar, drugi pa bi ga rad spremenil v zvezdo cirkusa.

Predviden izid je 29. marca 2019.

Captive State (2019)

Film je postavljen v predmestje Chicaga in pripoveduje zgodbo o ljudeh, ki že 10 let živijo pod okupatorstvom vesoljcev. Ljudje so razdeljeni v dve skupini: nekateri sodelujejo z vesoljci, drugi ne in so tako uporniki. Vesoljci tako raziskujejo ta zapleten odnos, ljudje pa morajo svoje težave pustiti ob strani in najti način, da sodelujejo.

Predviden izid je 29. marca 2019.

Shazam! (2019)

Čaka nas še en zanimiv film o superherojih, vendar tokrat manj resen. Pripoveduje zgodbo o fantu, ki je v šoli želel zaščiti svojega prijatelja pred nasilneži in ki je spoznal, da se zamo z uporabo besede “Shazam!” spremeni v odraslega superjunaka. Pričakuje se, da bo film zabaven, poln akcijskih zaporedij in dobrih šal.

Predviden izid je 5. aprila 2019.

Pet Sematary (2019)

Kultna grozljivka bo v 2019 dobila remake.

Morda poznate film iz leta 1989, kjer se je družina preselila v majhno mesto v neposredno bližino pokopališča za hišne ljubljenčke in indijskega grobišča. Film še vedno velja za eno najboljših filmskih adaptacij knjig Stephena Kinga. Težko si predstavljamo, kako bi film lahko naredili še strašnejši, a režiserja sta prepričana, da jima bo uspelo.

Predviden izid je 5. aprila 2019.

Še neimenovan film o Maščevalcih (2019)

V novem filmu se bodo združili Maščevalci in Varuhi galaksije.

Nadaljevanje filmov Maščevalci: Brezmejna vojna (2018) in Maščevalci: Ultronova doba (2015) bo zadnji del v epski zgodbi Maščevalcev in Thanosa. Maščevalci in Varuhi galaksije se bodo združili in začeli zadnjo vojno proti Thanosu, ki si lasti posebno rokavico Infinity Gauntlet in je grožnja celotnemu človeštvu.

Previden izid je 3. maja 2019.

John Wick: Parabellum (2019)

Med najbolj pričakovanimi filmi 2019 je tudi John Wick.

Tretji film o življenju Johna Wicka se osredotoča na dogajanje po umoru v hotelu, ko klani lovijo Johna. Ta začne bežati in se tako vplete v boj z najnevarnejšim najetim morilcem na svetu. Prva dva dela filma sodita med najbolj spektakularne in elegantne akcijske prizore v zadnjih petih letih.

Predviden izid je 17. maja 2019.

It: Chapter Two (2019)

Tisto se vrača.

Leto 2019 bo očitno namenjeno vsem, ki obožujejo Stephena Kinga. V septembru lahko pričakujemo drugi del priljubljene grozljivke Tisto. Film se dogaja 27 let po tem, ko so glavni liki premagali klovna Pennywisa. Zdaj so odrasli in živijo svoje življenje, njihov mir pa prekine čuden telefonski klic, zaradi katerega se ponovno snidejo. Tisto je namreč ponovno na delu.

Predviden izid je 6. septembra 2019.

Joker (2019)

View this post on Instagram

Camera test (w/ sound). Joker.

A post shared by Todd Phillips (@toddphillips1) on

Leto 1980. Arthur je neuspešen komedijant in resnično sramežljiva oseba. Po tem, ko je bil nekaj let odsoten, se vrne v Gotham, da bi skrbel za svojo staro mamo in na novo začel s kariero. Zdi se, da bo vse v redu, a motivi, zakaj se je Arthur vrnil, le niso tako preprosti, saj obstaja skrivnost. Zgodba njegove družine je namreč povezana z eno izmed najbogatejših družin v Gothamu, z družino Wayne.

Predviden izid je 4. oktobra 2019.