Kdo so najbolje plačani športniki vseh časov, je nedavno razkril Forbes. Izdamo le, da je Christiano Ronaldo šele na 14. mestu.

Forbes je razkril, kdo so najbolje plačani športniki vseh časov. Šport je trd kruh, a tisti, ki jim je uspel preboj, si svojimi dosežki pridno polnijo račune. Arnold Palmer, nekdanji golfist, ki je iz športnika naredil tržno znamko in velja za očeta športnega marketinga, je v svojem življenju zaslužil kar 1,35 milijarde ameriških dolarjev, večji del od tega po tem, ko je palico obesil na klin. Tudi Michael Jordan, verjetno največja športna znamka vseh časov, še zdaleč ni zaslužil toliko na igrišču kot zunaj njega. Tudi danes večina velezvezdnikov športa poleg ‘redne’ plače svoj videz in priljubljenost izkorišča za namene oglaševanja in promoviranja, kar jim prinaša bajne zaslužke.

PREBERITE ŠE: Forbes: najbolj preplačani igralci v Hollywoodu 2016

 Največji zaslužkarji med športniki


Kdo so največji zaslužkarji med športniki?

Čeprav se največji zneski obračajo v nogometu, pa je na večni lestvici največjih zaslužkarjev med športniki zgolj en nogometaš. Med prvimi desetimi najdemo štiri različne športe, v prvi dvajseterci pa sedem. To so košarka, nogomet, golf, boks, tenis, formula ena in bejzbol. Med 20 najbolje plačanimi športniki vseh časov je kar 13 Američanov.

Top 20 – najbolje plačani športniki vseh časov: