Dandanes je težko presoditi, kdaj iti na prvi zmenek, saj je dopisovanje z neznanci iz zavetja domače postelje lahko zelo udobno, a ima tudi svoje pasti, zato je dobro presoditi, kdaj je pravi čas, da se prvič vidita.

Na neki točki se mnogi sprijaznijo, da so Tinder in podobne aplikacije pač naša realnost. In takrat dopisovanje z neznanci nenadoma postane prijetno opravilo. Vendar je takšno dopisovanje lahko le začasno. Prej ali slej pogovor zamre ali pa se pri obeh vzbudi želja, da se dobita v živo. Vprašanje, ki se poraja, pa je, koliko časa si morata dopisovati, preden gresta na prvi zmenek. Seveda odgovor ni jasen in enak za vse situacije. Splošno pravilo je, da je dobro osebo vsaj nekoliko spoznati, preden se odpravita na prvi zmenek.

Najboljši pokazatelj, da je čas za srečanje v živo, je zagotovo pristna želja po zmenku z obeh strani. Seveda pa čas med začetkom pogovora in prvim srečanjem v živo ne sme biti tako dolg, da bi si vse intimne stvari povedala že prek telefona, namesto da bi jih delila v živo. Prav tako je možno, da imata prek dopisovanja zelo močno vez, v živo pa ne čutita drug do drugega nobene privlačnosti – in če je tako, je to dobro čim prej izvedeti. Nekateri strokovnjaki pravijo, da obstaja nevarnost, da osebi, če si predolgo časa dopisujeta, nikoli ne zapustita območja udobja in odnosa, ki ga ustvarita prek telefona, in se tako morda nikoli zares ne srečata v živo. Kakšen je torej odgovor na to zapleteno vprašanje? Dopisujta si vsaj nekaj dni, vendar pa s prvim zmenkom ne odlašajta predolgo.

PREBERITE ŠE: Moški, ki se radi žličkajo, so boljši partnerji