Za vsakim uspešnim modnim Instagram profilom je dekle, ki pozna nekaj trikov. Ne samo, da je tak profil simpatičen in prijazen za oči, na sledilce lahko vpliva tudi pri nakupovalnih odločitvah, odločitvah za potovanje, hrano, pijačo ali trgovino, vodi pa lahko tudi do poslovnih priložnosti. Tukaj so triki za uspešen modni profil na Instagramu!

Triki za uspešen modni profil na Instagramu:

Opisi naj bodo kratki, “hashtagi” pa izbrani

Kendall Jenner in Gigi Hadid sta v tej metodi pravi profesionalki. Preprosti opisi (ali celo brez opisa) poskrbijo, da sledilce oseba le še bolj zanima. Sicer pa nihče ne mara celega odstavka “hashtagov”. Zadostujeta že eden ali dva.

@kendalljenner

@kendalljenner

Objava različnih tipov fotografij in videov

Svojega profila ne zapolnite le s pokrajinsko fotografijo, fotografijami prijateljev, živali ali modnih dodatkov. Profil naj vsebuje več tipov fotografij in videov – vse od ljudi do živali in predmetov.

“Tagajte” znamke

Znamke bodo po navadi objavile najboljše fotografije sledilcev in tako vas in vaš profil predstavile popolnoma novemu občinstvu. Pa tudi če ne, bo vaša fotografija še vedno v razdelku s fotografijami, kjer so ljudje “tagali” znamko.

@adenorah

@adenorah

Čim manj selfijev

Modne navdušenke tu in tam objavijo kak selfi, po navadi pa na fotografiji niso same. Tako odvrnejo pozornost od dejstva, da to pravzaprav je selfi. Najpogostejši selfi dodatek? Huda sončna očala ali nakit, ljubke domače živali in posebna ozadja.

@smashleybell

@smashleybell

Dodajte arhivske fotografije svojih stilskih ikon

S tem boste zlahka vzbudili zanimanje in v sledilcih zanetili iskro čustev. Klasična fotografija Jean Shrimpton, Jane Birkin ali Marilyn Monroe se pogosto znajde med fotografijami najboljših modnih profilov na Instagramu.

@chungalexa

@chungalexa

Dodajte bel okvir

Če boste k fotografijam dodali bel okvir, boste dosegli čisti minimalizem. Če imate iPhone, lahko med drugim to dosežete tudi z aplikacijo nSquares.

@katcollings

@katcollings

Za vsako fotografijo uporabite enak oziroma podoben filter

Svetel in barvit, spran ali umirjen – najmodnejši profili imajo po navadi enak ali zelo podoben filter na vseh fotografijah. Pri tem lahko pomagata tudi aplikaciji VSCO in Faded.

Po-polaroidne fotografije

Objavljanje polaroidnih fotografij je med zadnjimi trendi modnih Instagram profilov. K razdelku s fotografijami doda vintage pridih, na polaroidnih fotografijah pa smo vsi videti dobro.

@bellahadid

@bellahadid

PREBERITE ŠE: Modne oprave, ki pristajajo vsaki obliki telesa

“Selfiji” čevljev

Vsako modno dekle navduši dober “selfi” čevljev. Bonus točke so gotovo takrat, ko so stilsko enaka tudi tla.

@pernilleteisbaek

@pernilleteisbaek

Igrajte se s proporci

Modna dekleta se po navadi s koti fotografije igrajo in le redko zajamejo celoten subjekt. Ta trik doda k fotografiji umetniški pridih.

@alwaysjudging

@alwaysjudging

Mize, tla, stene in ozadja izbirajte previdno

Mozaična tla, barvite stene in industrialno okolje – ozadje je veliko bolj pomembno, kot si mislite, velja pa si zapomniti, da ima vse mejo. Nekaj preveč barvitega ali natlačenega lahko sledilce odvrne.

@glossier

@glossier

Izberite svetle prostore, izogibajte se uporabi bliskavice

Čeprav je bliskavica ključna za fotografije, ki jih posnamemo zvečer, se modni profili izogibajo uporabi bliskavice in se raje odločajo za svež in laskav učinek, ki ga ima naravna svetloba.

@chufy

@chufy

Ko objavljate svojo modno opravo, se poigrajte

Poskusite z uporabo Boomeranga ali aplikacijo za preslikavo, saj bo tako vaša modna opravo bolj zabavna, pritegnila pa bo tudi več pozornosti in izstopala.

@rosiehw

@rosiehw