Asus res zna razmišljati izven okvirjev, saj so ponovo izdelali nekaj izstopajočega. Na sejmu CES 2019 so predstavili monitor, ki je hkrati računalnik in tablica v enem ‒ njegovo ime je ASUS ROG Mothership, ki v sebi ima vse internalije, zaradi katerih mu lahko rečemo ultramočni računalnik.

ASUS ROG Mothership je ultramočni 17-palčni računalnik (ta pridih mu daje osveževanje s 144 Hz), ki ga je mogoče nagibati kot Microsoftov Surface in podobne ‘hibridne’ prenosnike. V monitorju, ki so ga predstavili na sejmu CES 2019, so tudi vse gamerske internalije, vključno s procesorjem i9 in najnovejšo grafično kartico nVidia RTX 2080. Pokončna postavitev računalniku ASUS ROG Mothership omogoča precej boljše odvajanje toplote, kot če bi klasično stal na mizi.

Še posebej atraktivna pa je snemljiva tipkovnica. Lahko se magnetno pritrdi na zaslon pod kotom, lahko pa jo uporabnik ‘prepogne’, da je videti kot klasična tipkovnica in jo uporablja ločeno od monitorja. Kdaj in za koliko bo ultramočni računalnik ASUS ROG Mothership v prodaji, v Asusu še niso izdali. In čeravno je vse skupaj tako odbito, da je že kul, je vseeno vprašanje, kdo so v resnici ciljni kupci.

Galerija slik ‒ Asus ROG Mothership