Vsi si želimo bivati v hotelski sobi, za katero ni potrebno odšteti niti centa. V hotelu Bellora lahko to izkušnjo zares doživite. The Check Out Suite je soba, v kateri so pravila jasna – v njej lahko bivaš brezplačno, a se moraš odpovedati telefonu.

Spletna stran Hotel Designs ugotavlja, da se je število uporabnikov družbenih omrežij v letu 2018 povzpelo na 3,196 milijarde. V primerjavi z letom 2017 je večje za kar 13 %, kar pomeni, da utegne v prihodnosti še naprej naraščati.

Fotografije, posnete med počitnikovanjem, ljudje radi objavljamo na družbenih omrežjih, kot so Facebook, Snapchat, Twitter in Instagram. Z novodobno odvisnostjo se vam bo na nadvse zanimiv način pomagal soočiti hotel, ki se nahaja v švedskem mestu Göteborg.

Sobo “The Check Out Suite” najdemo v hotelu Bellora, ki je ocenjen s štirimi zvezdicami. Oblikovana je tako, da gostom zagotavlja popolno sprostitev, ki je mogoča le ob odsotnosti internetnega sveta. Osebje želi, da dragocenega časa ne zapravljate med strmenjem v zaslon vašega mobilnega telefona, pač pa ga preživljate z bližnjimi. V njihovi sobi torej lahko bivate brezplačno, a se morate odpovedati telefonu.

Soba številka 108 vas že pričakuje.

Soba vsebuje pametno lučko Skärmfri, ki meri, koliko časa gostje namenijo aplikacijam za pametne telefone. Z njo se bodo morali povezati preko omrežja Wi-Fi. Od tega je odvisna tudi cena bivanja v hotelu.

Luč bo v beli barvi svetila vse do takrat, ko bodo gostje prekoračili 30 minut uporabe interneta. Po tem času bo začela svetiti rdeče. Sporočila jim bo, da bodo za nastanitev morali plačati polno ceno. V primeru, da se z internetom med bivanjem ne bodo povezali, bo njihovo bivanje brezplačno.

Lučka bo po 30 minutah uporabe interneta začela svetiti rdeče.