'Poroka' med športnim avtomobilom in karavanom je bila verjetno ena boljših zamisli v avtomobilskem svetu, a kljub temu ta marsikomu ni po godu – mojstrovina izpod rok podjetja Vandenbrink, 612 Shooting Brake, pa jih morda utegne prepričati v nasprotno!

Avtomobilska oblika ”shooting brake” sega v 60. leta prejšnjega stoletja, ko so različni predelovalci vzeli ‘pod nož’ Aston Martina ali Ferrarija ter jima dodali malo ‘ritke’. Značilno za shooting brake obliko je, da se streha spušča proti zadku in tako ne dobimo oblike klasičnega karavana, ki se trudi ponuditi kar največ prtljažnega prostora.

Tokratna zvezda prenove je bil Ferrari 612 Scaglietti 2+2, ki so mu popolnoma predelali zadek – z grand touring lastnostmi, sedišči 2+2, 5,7-litrskim V 12-valjnikom in 540 konjskimi močmi, je bil Scaglietti zagotovo prava izbira. Vandenbrink 612 Shooting Brake vključuje še dva strešna okna nad potnikoma na zadnjih sedežih, zaradi večjega občutka prostornosti in svobode, spremenjena stranska okna pa omogočata pregled nad okolico.

Vandenbrink 612 Shooting Brake

Pri podjetju Vandenbrink so za končno predelavo potrebovali kar 10 let in je v tem trenutku še unikaten izdelek. Naredili jih bodo še več, a le po naročilu. In cena? 300 evrskih tisočakov.

Galerija: Vandenbrink 612 Shooting Brake