Včasih se zdi, da imamo dober namen, a stvari pač ne znamo pravilno speljati. Če se odločite, da ste vegetarijanci, je potem jasno, da ne bi smeli jesti mesnih jedi, a verjeli ali ne, so ravno vegetarijanci priznali, da jedo meso, ko so opiti.

Huda noč, nekaj kozarcev alkohola in ste že pozabili, kakšen je vaš življenjski slog. Zdi se neverjetno, a 30 % britanskih vegetarijancev priznava, da jedo meso vsakič, ko so opiti.

V anketi, v kateri je sodelovalo 1789 vegetarijancev, so udeležence spraševali po tem, kako pogosto so pojedli mesne jedi po pijani noči. In vegetarijanci so priznali, da jedo meso, ko so opiti – 34 % jih je reklo, da vsakič je meso, 25 % udeležencev je priznalo, da so dokaj pogosto jedli meso, medtem ko je 22 % reklo, da je to redek pojav.

Ista skupina udeležencev je odkrila, katera živila so najpogosteje jedli. Kebab je na prvem mestu, sledila sta mu burger in slanina. Okusne so bile tudi piščančje in svinjske klobase. Svoj “zločin” je prikrilo 69 % anketirancev, ki niso želeli priznati, da so pojedli meso.

 Svoj “zločin” je prikrilo 69 % anketirancev.

Svoj “zločin” je prikrilo 69 % anketirancev.

Ustanovitelj spletne strani George Charles, na kateri je bila izvedena anketa, je rekel, da je presenečen nad rezultati. Prepričan je, da je pomembno, da za takšne ljudi skrbijo prijatelji, vsakič ko pomislijo na to, da bi jedli meso.