Vila Les Cèdres na jugu Francije je najdražji dom na svetu in je prvič po skoraj sto letih tudi naprodaj. In cena? 1 milijarda evrov.

Vila Les Cèdres je najdražji dom na svetu! Trenutna lastnica je Suzanne Marnier-Lapostolle, dedinja imperija Grand Marnier, ki se ukvarja s proizvodnjo famoznega pomarančnega likerja. Po poročanju časnika Daily Mail je dom v lasti družine že od leta 1924, trenutna lastnica pa ga je zaradi zmanjšanja stroškov
postavila na trg … za milijardo evrov.

Vila Les Cèdres

Vila Les Cèdres

Ta astronomska cena gotovo postavlja vprašanje, zakaj je ta dom toliko vreden. To ni le posestvo bogate družine, ki je bilo v njihovih rokah skoraj eno stoletje, ampak tudi nekdanji dom belgijskega kralja Leopolda II.

PREBERITE ŠE: Palais Bulles je nadražje stanovanje v Evropi

Najdražji dom na svetu ima med drugim tudi olimpijski bazen.

Najdražji dom na svetu ima med drugim tudi olimpijski bazen.

Vila je bila zgrajena okoli leta 1830 in je vsekakor primerna za monarhe. Razprostira se na 35 hektarjih, na posestvu raste več kot 5000 rastlin (med drugim tudi redke tropske rastline), ki tvorijo enega od najlepših vrtov v Evropi. Vrt je namreč zasnoval isti človek, ki je med drugim zaslužen tudi za Eifflov stolp. Na posestvu je prav tako hlev za 30 konjev ter olimpijski bazen, ponuja pa neverjeten razgled na elitno obmorsko mesto Saint-Jean-Cap-Ferrat. V notranjosti vile je 10 ekstravagantnih spalnic in čudovita plesna dvorana.

Vila ponuja razgled na elitno obmorsko mesto Saint-Jean-Cap-Ferrat.

Vila ponuja razgled na elitno obmorsko mesto Saint-Jean-Cap-Ferrat.

Impresivna posest je torej polna zgodovine in razkošja in tako je jasno, zakaj takšna cena. Vprašanje je le, kdo bo novi lastnik.