Domišljija igralcev lahko včasih vpliva na kakšen prizor v filmu ali popolnoma spremeni njegovo vsebino. Takšni so tudi ti popularnih filmih. Ker so pač tako želeli igralci.

Tukaj je 8 absurdnih ultimatov igralcev, ki so spremenili vsebino filma.

Mumija (The Mummy, 2017)

Tom Cruise je spoštovan igralec, ki pa pred podpisom pogodbe zelo pogosto določi svoja pravila. Po tem, ko se je strinjal, da bo sodeloval pri filmu Mumija, je prevzel nadzor nad snemanjem in drugimi procesi pri nastajanju filma. Glede na pogodbo je imel Cruise pravico do nadzora nad vsemi pomembnejšimi vidiki projekta: do scenarija do poprodukcije. Prav tako je imel velik vpliv na strategije trženja in izdajo filma. Želel je, da ta izide poleti. Prav tako je zahteval, da se njegov lik v filmu pojavi večkrat kot lik antagonista, čeprav je bil po scenariju za oba lika določen skoraj enak čas. Na koncu se je film izkazal za katastrofo.

Kače na letalu (Snakes on Plane, 2006)

Razlog, zakaj je Samuel L. Jackson sploh sprejel vlogo v filmu, je bil naslov. Ko so se producenti filma odločili, da ga spremenijo v Pacific Flight 121, jim Samuel tega ni dovolil, češ da je to najslabši naslov, ki ga je kadarkoli slišal. Jackson je prav tako želel dodati filmu, ki bi naj sicer nosil oznako PG-13, še več drog in preklinjanja. Studio je njegove pogoje sprejel in film na koncu usmeril k bolj odraslemu občinstvu, najbolj znana Samuelova vrstica v filmu pa je postala viralni mem.

Jurski svet (Jurassic World, 2015)

Jurski svet je bil precej uspešen film. Toda ljudje se še vedno sprašujejo: kako je glavni junakinji uspelo od dinozavra pobegniti v petah? Colin Trevorrow, režiser filma, se je dobro zavedal, kako neumno je, a Bryce Dallas Howard čevljev ni želela sezuti. Trevorrow je Howardovo jo je prepričeval, naj obuje udobnejše čevlje, a igralka ni popustila in je trdila, da njen lik mora nositi pete. Pozneje je Colin povedal, da ni vedel, zakaj Bryce ni popustila, a jo je spoštoval in domneval, da ni želela izgubiti ženskosti.

Šund (Pulp Fiction, 1994)

Glede na prvotno idejo naj bi imel morilec Jules velik afro, ki bi predstavljal kontrast med njim in njegovim partnerjem Vincentom. A Samuel L. Jackson je dejal, da dekle, ki je bilo zaslužno za nakup afra, ni imelo pojma, kakšen je afro. Na koncu se je vrnila z lasuljo, kot jo s filma poznamo danes. Sprva Samuelu lasulja ni bila všeč, a ko je dal nase, se ja zavedel, kako popolna je za njegov lik. Quentin Tarantino, scenarist in režiser filma, se je strinjal in pustil lasuljo pri miru.

Spopad titanov (Clash of the Titans, 2010)

Bubo, mehanska sova, je bila eden najpametnejših likov v filmu Spopad titanov iz leta 1981. Zato se je režiser Louis Leterrier odločil, da jo ohrani tudi v predelavi filma iz leta 2010. Na žalost je bil Sam Worthington proti: sovo je naravnost sovražil. Pozneje je Leterrier dejal, da se je Worthington ves čas pritoževal čez sovo in celo grozil, da bo od filma odstopil. Sam pa je trdil, da je režiser poskušal uničiti njegovo kariero tako, da se je iz njega delal norca. Da je režiser pomiril živce glavnega igralca, je izrezal vse prizore s sovo in pustil le 15-sekundni prizor.

Ni je več (Gone Girl, 2014)

V prizoru na letališču glavni lik nosi kapo, da ga ne bi prepoznali. In ravno ta kapa je zanetila prepir med Benom Affleckom in producentom Davidom Fincherjem. Fincher je želel, da Affleck nosi kapo z znakom Yankeesov, saj je verjel, da bo to najbolje za film. A Affleck, navijač Red Soxov, se s tem ni strinjal. Pozneje je dejal, da Fincherja spoštuje in bi zanj storil vse, a kape z znakom Yankeesov pač ne bo nosil. Na koncu je Fincher predlagal, naj Affleck nosi kapo z znakom Metsov.

Charlijevi angelčki (Charlie’s Angels, 2000)

Crispin Glover je igral resnično zanimiv in pameten lik, ki je izstopal iz množice drugih filmskih likov. V originalu je imel lik nekaj vrstic, ki so opisovale njegov karakter, a Glover je te vrstice opisal kot grozne, medle in preprosto absurdne. Režiser je se odločil, da bo lik neumen, saj Glover teh vrstic ni želel izreči. Tako smo dobili molčečega zlobneža, ki nas je strašil s svojo pojavo.

Shrek (2001)

Shrekov naglas je doživel kar nekaj sprememb, preden smo lahko videli končni izdelek. Mike Myers, ki je odgovoren za Shrekov glas, je moral kar nekajkrat ponavljati, da je dobil pravi naglas. Ko je bila polovica filma narejena, je Myers ugotovil, da je škotski naglas naravnost čudovit. Prvotna ideja je bila, da bo Lord Farquaad govoril z britanskim naglasom, Shrek pa bi moral zveneti kot navaden človek, da bi s tem poudarili razliko med liki. Myers je po drugi strani trdil, da bi škotski naglas lahko odlično odražal čustva lika in njegove navade. Izvršni producent Jeffrey Katzenberg je moral porabiti okoli 4 milijone ameriških dolarjev (10 odstotkov celotnega proračuna filma), da so na novo sinhronizirali že posnete prizore.