Verjetno ste se tudi vi pohvalili svojemu frizerju, kaj vse izvajate na svoji glavi, a si je ta mislil svoje. Ne bo vam prijetno, ko ugotovite, da vsi počnemo določene stvari s svojimi lasmi, frizerji pa jih niti v sanjah ne bi.

Vedno sprašujemo frizerje, kaj naj naredimo z lastnimi lasmi, verjetno pa se nikoli niste vprašali, kaj počno oni s svojimi.

Svoje najbolj grozne navade, ko gre za negovanje las, boste opustili, ko preberete, katere stvari počnemo vsi s svojimi lasmi, frizerji pa niti v sanjah ne bi.

Maske za lase

Maske za lase

Različni tretmaji izsušijo lase, zato se jih je po mnenju strokovnjakov dobro izogibati. Po vsakem pranju las pa naj bi bilo dobro, da uporabite masko, ki bo poživila vaše lase.

Česanje las

Mnogo žensk preskoči česanje las, kar je po mnenju frizerjev slabo, ker se ‘zlomijo’, kar lahko povzroči razpoke, štrleče pramene in ustvari učinek slamnatih las.

Toplota na vlažnih laseh

Toplota na vlažnih laseh

Nikoli ne bi smeli uporabljati vročih orodij (likalnik, kodralnik), če vaši lasje niso 100-odstotno suhi, svetujejo strokovnjaki. Priporočljivo ni niti spati na bombažnem vzglavniku, saj lahko tkanine povzročijo trenje med spanjem, ki  poškoduje lase (prelomi). Bolje je, če spite na svili.

Piling lasišča

Na piling lasišča nikoli ne smete pozabiti, še posebej, če zelo pogosto perete lase, svetujejo strokovnjaki.

Lasje pred česanjem

Lasje pred česanjem

Nikoli naj ne bi česali mokrih las, ne da bi nanje nanesli izdelek, ki jih bo zmehčal. To je zelo pomemben korak, tudi če izdelek zgolj nanesete na konice las.

Preparati za lase

Morda je bolje, da si nekaj časa ne umivate las s šamponom, kot da nanje nanašate sulfate in silikone, pravijo strokovnjaki. Te sestavine so oblikovane tako, da obarvajo vašo barvo las in so pogosto povezane z izgubo las. Naloga šampona mora biti zgolj to, da očisti vaše lase.