Tudi najlepši osebni računalniki delujejo kot kos tehnologije kar jim daje hladnost. Wood Kubb pa je popolno nasprotje računalnikov kot jih poznamo. Gre namreč za kocko iz lesa, ki ga boste rade volje posadili na vidno mesto, kar za osebne računalnike težko trdimo. Večina jih zato skriva pod mizo. Kljub svoji majhnosti zmore vse kar zmorejo veliki. Za 12,5 x 12,5 centimetrov veliko leseno lupino namreč skriva Intel Core i3 ali i5 procesor. Na Kickstarterju lahko Wood Kubb prednaročite za (preračunanih) 400 evrov.

Wood Kubb je osebni računalnik, čeprav tega ne izdaja. Gre namreč za leseno kocko, ki v ničemer ne sliči na PC-je kot jih poznamo in prej za okrasni kos pohištva kot pa kos tehnologije, ki je do sedaj nikakor nismo mogli smatrati kot dekorativnega elementa. Z Wood Kubb se to spreminja, a na račun estetike prav nič ne bo trpela uporabniška izkušnja. Lesen računalnik se namreč lahko pohvali s procesorjem Intel Core i3 ali i5 na katerega so naložena Okna, grafičnim vmesnikom Intel HD, SSD diskom in (do) 16 GB delovnega pomnilnika. Še vedno pa mu boste morali dodati zaslon (možnost priključitve dveh monitorjev), tipkovnico in miško, a Wood Kubb bo vsaj en stvar manj v vašem življenju, ki ne bo izdelana iz plastike, kovine in stekla.

PREBERITE ŠE: Mini računalnik MSI Cubi je najmanjši osebni računalnik na svetu

Ogled galerije – Wood Kubb

Osebni računalnik Wood Kubb je lahek, diskreten, eleganten, prenosljiv, kompakten, z zamenljivim ročno izdelanim ohišjem (izdelujejo jih v Franciji) enostaven za uporabo in kompatibilen z vsemi napravami.