Proizvajalci avtomobilov so nam v zadnjih letih postregli z zanimivimi koncepti ‒ presenetil je tudi Renault, saj je predstavil futuristični model EZ-Ultimo, s katerim gremo naravnost v prihodnost. Renault si je EZ-Ultimo zamislil kot luksuzno 'sprejemnico', ki si jo lahko na zahtevo omislite za uro ali za cel dan.

‘Robotski’ koncept Renault EZ-Ultimo grema lahko naravnost v prihodnost, saj bo ponujal luksuzno potovalno izkušnjo v udobju finih materialov, kot so les, marmor in usnje. Stol v obliki ‘naslanjača’ je obrnjen proti smeri vožnje, nasproti njega pa je sedežna klop. Streho prekrivajo steklene površine, zasebnost pa zagotavljajo zatemnjena stekla.

Tako kot predhodno predstavljeni je tudi Renault EZ-Ultimo podolgovate oblike, z velikimi kolesi, ki zapolnijo prav vsak viden prostor med kolesom in kolotekom. Žarometi se zlijejo s karoserijo in segajo od blatnikov do spodnjega dela avtomobila. Vrata se odpirajo navzgor, kar omogoča lažji vstop in izstop potnikov. Renault EZ-Ultimo ima dovolj prostora za tri osebe.

Renault EZ-Ultimo bo opremljen z avtonomnimi sistemi četrte stopnje in bo imel avtonomne kamere, radar in tako imenovani LiDAR na vseh štirih koncih avtomobila. Avtomobil bo komuniciral z obstoječo infrastrukturo in se bo prilagodil urbanemu okolju.

WiFi-signal bodo potniki dobili prek 5G-sprejemnika, s pomočjo aplikacije pa si bodo lahko rezervirali prevoz, si ogledali predvideno pot in spremljali informacije o njej. Prihodnost je pred vrati in, kot kaže, bo zelo avtonomna.

Galerija slik: Renault EZ-Ultimo