Res ne smemo biti preveč strogi do sebe. Še posebej, ko gre za hrano. Veš, da znanost pravi, da si lahko privoščimo dva brugerja namesto enega? Preveri, zakaj. Pa dober tek!

Verjetno ste se zalotili, da razmišljate o tem, ali boste z burgerjem in krompirčkom sploh dobili hranila, ki jih vaše telo potrebuje. Naj vas ne čudi, saj ob vseh informacijah, ki jih prejmemo glede tega, kako se moramo prehranjevati, niti ne vemo, kaj je pravilno in kaj ne. Nutricionistka Emily Field razkriva, kako razmišljati o dolgoročnih vplivih hrane na vaše telo. Vse je v ravnotežju!

Zakaj je bolje pojesti dva burgerja kot enega?

Kot pravi, pomembno je, da ljudje lahko sprejmejo odgovorno odločitev, ki je smotrna za njihova telesa. Vprašajte se, kako se boste počutili dve uri po tem, ko boste določeno stvar pojedli. Burger in krompirček vsebujeta enako količino kalorij. A bolj kot štetje kalorij so pomembne druge stvari – kaj se nehaja v hrani, ki jo jeste.

Pomembno je, kaj se nahaja v hrani, ki jo jeste.

Medtem ko burger vsebuje maščobe, proteine in ogljikove hidrate, v krompirčku tega ni mogoče najti. Kar pomeni, da sta dva burgerja boljša izbira kot krompir in burger, ker vzdržujeta enako raven sladkorja v krvi, pravi Fieldova.

Hrana, ki ima veliko maščob, a malo proteinov, hitro poviša raven sladkorja v krvi, nato pa ga naglo tudi zniža. To pa vpliva na to, da ste zelo hitro ponovno lačni. Zato raje naročite še en burger. Saj veste, za vsak slučaj!