Mame znajo biti stroge in njihovega početja kot otroci ne odobravamo. Z leti pa ugotovimo, da so presneto imele prav. Zakaj je dobro imeti strogo mamo?

Če ste postali starš, se verjetno spomnite, ko ste govorili, da nikoli ne boste takšni, kot je bila vaša mama ‒ STROGI. Potem pa ste dobili otroka! Lahko da (še) nimate otrok, a ste z leti in modrostjo prišli do ugotovitve, da vaša mama sploh ni bila tako stroga, ampak je vse naredila iz ljubezni.

Vendar, zakaj je dobro imeti strogo mamo? Ker te bo naučila tem neprecenljivim stvarem!

1. Ne odnehaj.

Ne odnehaj.

Verjetno ste tudi vi obiskovali glasbeno šolo ali ste se ukvarjali s kakšnim športom. Želeli ste odnehati in se vpisati na kakšno drugo aktivnost. Mama vas ni želela poslušati, ker je vedela, da se boste hitro zdolgočasili. Vztrajala je pri tem, da nadaljujete s prvotno aktivnostjo, ki vam bo pomagala pri oblikovanju vaše osebnosti in bo imela pozitiven vpliv tudi v prihodnosti.

2. Bodi otrok.

Bodi otrok.

Medtem ko so se vaši prijatelji že pri 15 letih držali za roke s simpatijami in se lupčkali, ste se vi spraševali, zakaj tudi vi ne smete tega početi. Ker vam je mama pač ‘prepovedala’. Takrat se vam je zdelo grozno, da ste edini brez brez simpatije, a mama je vedela, da ste otrok in bi se tako morali tudi vesti. Verjela je, da boste le tako izkusili pravo otroštvo, saj otroci prehitro odrastejo.

3. Trdo delaj, da dosežeš, kar si želiš.

Če ste imeli kakšen hobi, ki vas je veselil, vas je mama spodbujala, da vtztrajate in postanete najboljši. Želela je, da se naučite boriti zase in vam pokazala, kako naj postanete neodvisni. Saj veste, da nič v življenju ne boste dobili servirano na pladnju.

4. Igraj se v naravi.

Igraj se zunaj.

Mama vam verjetno ni dovolila, da preživljate čas s pametnimi tehnologijami. Silila vas je, da se igrate v naravi, ker je želela, da postanete kreativni, aktivni in samostojni.

5. Vikend je čas za družino.

Vikend je čas za družino.

Družina je na prvem mestu. Če ste kdaj razmišljali, da bi se skrili v sobo, ko ste imeli obiske, vam mama tega ni dovolila ‒ želela je, da preživljate čas skupaj z najbližjimi, ker je družina edina stvar, na katero se lahko vedno obrnete.