Se sploh zavedate, kakšno srečo imate, da ste lahko odraščali s starejšo sestro? Je vaš vzornik, vaš največji zagovornik in hkrati najboljša prijateljica. Tukaj je 10+ razlogov, zakaj je starejša sestra blagoslov.

Tvoja starejša sestra je vsekakor blagoslov in mi smo izbrali glavnih 10 razlogov, zakaj menimo, da je temu tako.

1. Vselej vam bo svetovala po najboljših močeh.

Velika verjetnost je, da to, kar se ti dogaja, pozna tudi ona in je bila enkrat na isti točki – soočena z enakim problemom. Svoje izkušnje bo brez zadržkov delila s tabo.

2. Obvešča vas o vseh pomembnih družinskih novostih.

Če vas ni doma, je ona tista, ki ima vse informacije o tem, kaj se dogaja doma. Na ta način lahko pokličete le njo in tako sporočite staršem, kako ste. Praktično!

3. Vedno imate družbo na družinskih zabavah.

V njeni družbi ni dolgočasno, saj vas odkrito razume in odlično pozna. To, da jo imate, je podobno, kot bi imeli ob sebi najboljšega prijatelja na dolgočasnih družinskih srečanjih.

4. Bila je “testni” otrok vaših staršev.

Vaši starši so njo vzgajali kot prvo in so se pri tem tudi česa naučili iz svojih lastnih napak. Tako, da je vaša sestra v bistvu “kasirala” vse, kar je bilo prihranjenega vam.

5. Oblačila

Ko ste bili mlajši ste sovražili nositi oblačila za svojo sestro. Ampak zdaj, ko ste starejši, je njena omara prava zakladnica. Nakupovanje v njeni omari pa privlačnejše od nakupovanja v nakupovalnem središču.

6. Izdelala vam je družbeno podobo.

Če ste hodili na isto šolo kot ona, vas bodo učitelji vselej povezovali z vašo sestro. Kar je sicer lahko dvorezen meč. Ampak verjamemo, da je bila odlična učenka in ne razredni klovn.

Starejša sestra je zakon!

Starejša sestra je zakon!

7. Pomagala vam bo pri reševanju težav s starši.

Tudi ona je to izkusila. In ona ve, kako ravnati z vajinimi starši, ko so jezni. Povedala vam bo, kdaj se je treba podrediti in kdaj se je treba vzdržati razkrivanja informacij staršem. Ona bo celo poskušala govoriti s starši in te zagovarjati.

8. Nekega dne boš ti kul teta/stric.

Nečakinje in nečaki so najboljše darilo. Igrate se lahko z njimi in opazujete, kako odraščajo. Vendar do njih ne boste imeli takšne odgovornosti kot do lastnih otrok. To je najboljše obeh svetov.

9. Vedno ste dobrodošli, da prespite pri njej.

Starejša sestra vam ne bo nikoli zaprla vrat in bo vselej dovolila, da prespite pri njej. Njen dom bo za vas vedno varen pristan.

10. Njeni prijatelji postanejo tvoji prijatelji.

Njeni prijatelji bodo postali vaši prijatelji. In s tem boste tudi vi, ki ste mlajši, postali najbolj kul otrok v “bloku”. Tudi zato, ker se združite s starejšimi.

11. Vedno vam bo povedala, kdo je pravi prijatelj in kdo ne.

Ker je starejša sestra nevtralna opazovalka, vam bo iskreno in brez zadržkov povedala, kakšna se ji zdi vaša nova najboljša prijateljica. Prav tako vam bo svetovala pri prvih ljubeznih in realno ocenila fanta ali punco.

Razlogov, da je starejša sestra, blagoslov je še več. Z njo se boste postarali, naredila bo vse za vas, vedno bo iskrena do vas in je ena od redkih oseb, ki vam bo vedno stala ob strani.

Spoštujte svojo starejšo sestro in cenite to, da jo imate.

Delite ta zapis z njo! In jo označite v komentarju!Ž

Več informacij:
citymagazine.si