Dragi čevlji ne pomenijo, da imate stil, zato pri izbiri obutve imejte v mislih te stvari.

Čevlji igrajo pomembno vlogo, ko spoznavate nove ljudi. Če je vaša obutev videti ceneno, ne glede na to, s kakšnimi oblačili jih kombinirate, se odgovor, zakaj je tako, skriva v teh šestih razlogih.

Na čevljih je preveč sijočih se detajlov

Na čevljih je preveč sijočih se detajlov.

Obleke, ki so okrašene z umetnimi diamanti, so lahko videti dobro, a čevlji z istimi dodatki so manj privlačni. Pa tudi kristali pogosto po mesecih nošenja odpadejo. Če si resnično želite nositi sijoče se čevlje, je bolje, da se odločite za kovinski vzorec, saj bo dlje časa ohranil svojo obliko, pa tudi bolj privlačni so.

Previsoka platforma

Previsoka platforma.

Nizka dekleta rada prisegajo na platforme, a ti čevlji niso videti elegantno. V visokih platformah so naše noge videti kot kopita, celotno telo pa postane neproporcionalno. Bolje je, če izberete čevlje z nižjo platformo ali brez nje.

Na čevlju je preveč barv

Na čevlju je preveč barv.

Izogibajte se čevljev, na katerih je več barv. Pisana obutev je kos, ki se mu morate odpovedati z izhodom iz najstniških let, saj jih zelo težko usklajujete z modnimi kombinacijami.

Na čevlju je preveč kovinskih detajlov

Na čevlju je preveč metalnih detajlov.

Čevlji, na katerih so kovinski dodatki, so lahko videti zelo šik, a če pretiravate, so lahko čevlji videti zelo ceneno in preveč ekstravagantno. Bodite pozorni pri nakupu čevljev, ker je dobro, da vnaprej razmislite, kako boste takšne čevlje kombinirali z oblačili.

Leopardji motiv

Leopard motiv.

Čevlji z leopardjim motivom so že od nekdaj kamen spotike za številne modne navdušence. Če so videti ceneno, pa sploh. Obutev z živalskim potiskom je lahko zelo moda, a če se odločite za eleganten model.

Preveč očitno umetno usnje

Preveč očitno umetno usnje.

V številnih prodajalnah s poceni čevlji pa tudi dražjih trgovinah boste lahko našli modele škornjev z umetnim usnjem. Če se odločite za škornje iz umetnega materiala, je bolje, da je ta čim bolj plitek, ker bo videti bolje.