Pred časom je izšel nov zanesljiv terenec v novi podobi, Toyota Land Cruiser Heritage Edition, ki je na trg zapeljal že pred 60. leti. Kako vam je všeč spremenjen videz?

V počastitev posebne obletnice je bil predstavljen Toyota Land Criuser Heritage Edition, zanesljiv terenec v novi podobi, ki se od ‘navadnega’ Land Cruizerja razlikuje v številnih stvareh. Prvo smo vsi opazili 18-palčna, bronasto obarvana platišča znamke BBS, ki jih bo mogoče dobiti le na Heritage ediciji.

Na prednjem delu avtomobila Toyota Land Cruiser Heritage Edition prevladuje črnina, prav tako pa so zatemjeni žarometi in luči za vožnjo v megli. Tudi stranska ogledala imajo zatemnjeno ohišje, Land Cruiser logotipi pa so ‘vintage’, kar smo lahko videli na starih modelih izpred mnogo let.

Odstranjene so ‘stopnice’ za lažji izstop in vstop iz avtomobila, in sicer zato, ker želijo pri Heritage ediciji ohraniti neovirano in maksimalno terensko zmogljivost.

Spremembe v notranjosti so očitne – črno usnjeno oblazinjenje ima šive v kontrastni barvi brona, to pa je tudi edina barva shema, ki si jo lahko izberete. V paketu dobite še posebne tepihe in prevleko za prtljažni prostor, ki so odproni na vse vremenske razmere.

Toyota Land Cruiser Heritage Edition bo na voljo le s petimi sedežimi in z dvema zunanjima barvama: črna barva Midnight Black Metallic in bela barva Blizzard Pearl.

Pod pokrovom se stanje ni spremenilo, paleta motorjev pa ostaja enaka, kot je pri ‘običajnem’ Land Cruiser modelu. Izdelali bodo zgolj 1200 primerkov z oznako Heritage Edition in če si ga resnično želite, ga boste lahko naročili v poletnih mesecih letošnjega leta.

Galerija: Toyota Land Cruiser Heritage Edition