Včasih se je težko zbuditi z nasmehom na obrazu, zato šteje vsaka stvar, ki nam pomaga, da izboljšamo svoj dan. Preveri, zaradi katere stvari bo tvoj dan boljši. Zdelo se ti bo morda čudno, a deluje!

Vsak dan je drugačen ‒ včeraj ste se počutili fantastično, danes ste brez energije. Znanost pravi, da bo zaradi te stvari tvoj dan boljši, in sicer obstaja en mali detajl, ki bo vedno naredil tvoj dan boljši. DNEVNA SVETLOBA! Ja, svetloba lahko naredi veliko razliko v vašem razpoloženju.

Svetovalno podjetje Future Workplace je anketiralo več kot 1600 severnoameriških delavcev o tem, česa si želijo v svojem popolnem delovnem okolju. Udeleženci so omenjali stvari, kot so službev katerim je tudi varstvo otrok , fitnes center in kavarne, med najbolj zaželenimi stvarmi pa je bil dostop do naravne svetlobe in pogled na okolico.

47 % anketirancev je reklo, da se počutijo utrujeno, če jim manjka naravna svetloba, 43 % jih je poročalo o občutku mračnosti, ki ga ustvari manko svetlobe.

Mali detajl, ki bo vedno naredil vaš dan boljši - DNEVNA SVETLOBA.

Obstajali naj bi tudi številni dokazi o tem, da mora biti človek izpostavljen naravni svetlobi in da obstajajo ptevilni pozitivni vplivi te na počutje. V raziskavi z Univerze Cornell je profesor Alan Hedge opravil raziskavo, v kateri je analiziral več sto pisarniških delavcev. Nekateri so delali v stavbah z dostopom do naravne svetlobe, medtem ko so drugi delali v slabše osvetljenih okoljih. Ugotovil je, da so delavci, ki so bili izpostavljeni naravni svetlobi, ohranjali budnost in poročali o dobrem vidu ter odsotnosti glavobolov.

In zakaj je naravna svetloba tako dobra?

Znanstevniki pravijo, da moramo biti izpostavljeni naravni svetlobi, ne glede na to, kje smo. Izpostavljenost soncu pomaga telesu, da proizvede naravno obliko vitamina D, ki pa je pomemben za številne presnovne procese in lahko vpliva na zdravje vaših kosti in mišic, pravijo znanstveniki.

Svež zrak in sonce bosta naredila nekaj dobrega.

Martin Reed, ustanovitelj Insomnia Coach, poudarja, da je naravna svetloba izjemno pomembna za naravni cikel spanca/budnosti vašega telesa. Brez dostopa do naravne svetlobe telo težje regulira cikel spanja/zbujanja. Naravna svetloba, posebej zjutraj, pove telesu, da je čas, da se zbudi, pojasnjuje Reed.