Zaradi teh treh iluzij je tvoje razmerje v nevarnosti, da propade.

Že od otroštva nam polnijo glave z idejami o ‘princu na belem konju’ ter o ‘srečno do konca svojih dni’. Potem nekoliko odrastemo in spet nas pozdravijo najstniške serije o najlepšem dekletu, ki se zaljubi v največjega ‘upornika’ na šoli. Ta se nato spremeni in pokaže svojo nežnejšo plat … Za tem so na vrsti razne romance in romantične komedije, ki so samo pika na i vsem napačnim predstavam, ki so se oblikovale že v otroštvu. Naenkrat smo v svojih tridesetih in v ljubezni tako zelo nesrečni … In prej boste prenehali verjeti te 3 iluzije o ljubezni, prej boste srečni!

Princ na belem konju

Prepričanje, da morate potrpežljivo čakati na nekoga, ki vas bo ‘rešil’ in ‘osrečil’, je precej nevarno. Pravzaprav za srečo ne potrebujete nikogar. Namesto da iščete moškega, ki bo ustrezal vaši romantični predstavi, poiščite nekoga, ki bo z vami ravnal s spoštovanjem in vas obravnaval kot enakopravnega partnerja.

“On želi, da ga rešim.”

Čeden mladenič z žalostno življenjsko zgodbo? Oh, prav gotovo je čakal samo vas, da bi mu pomagali in ga ‘popravili’. Ah, kje! Problematični fantje so problematični fantje, in ni ženske, ki bi moškega spremenila proti njegovi volji.

Sorodna duša

Lahko sploh opredelite, kaj razumete pod pojmom ‘sorodna duša’? Težko, kajne? Ne bodite razočarani, postavite se raje na trdna tla. Leta bodo namreč bežala, vi pa boste po možnosti iskali nekaj, v kar niti sami niste prepričani.

Dober in zdrav odnos lahko imamo samo s tistimi, ki spoštujejo našo individualnost in katerih individualnost spoštujemo sami. Razmerje nikoli ne sme biti samo sebi namen, temveč izbira, ki smo jo naredili zavestno in odgovorno, z veliko, veliko ljubezni.

Več informacij:
citymagazine.si