Naše misli niso več skrite pred zunanjim svetom ‒ ta zastrašujoča naprava lahko sliši vaše misli in prepozna vse, kar se dogaja v vaši glavi.

Znanstveniki iz Tehnološkega inštituta Massachusettsa so izumili posebno napravo, ki je sposobna brati vaše misli. Namestite jo na stran glave in že je pripravljena za uporabo.

Inovacija vsebuje elektrode, ki zaznajo nevromišične signale na vašem obrazu. Te signale sprožijo notranji tresljaji, do katerih pride ob razmišljanju.

Naprava vsebuje tudi par t. i. “bone-conduction” slušalk, ki obrazne tresljaje prenesejo v notranje uho, ne da bi pri tem blokirale slušni kanal. Tako lahko slišite vse, kar se dogaja okoli vas.

Naprava je sposobna brati vaše misli.

Arnav Kapur, vodilni pri razvoju nove tehnologije, je povedal, da so si z ekipo želeli ustvariti računalniško platformo, ki tesno povezuje človeka s tehnologijo in vzbuja občutek širjenja kognicije zunaj okvirjev telesa. Čeprav misel na to, da naprava prepozna vaša iskrena prepričanja, marsikoga straši, pa je znanstvenikom cilj gotovo uspelo izpolniti.