Verjeli ali ne, najbolj priljubljen model avtomobila Peugeot 208 je zdaj izdelan še v električni obliki. Peugeot e-208 bo z električno energijo, dosegom in povezljivostjo predstavljal hudo konkurenco električnim bratom.

Električni Peugeot e-208 je manjši in lažji od sorodnega DS3 Crossback E-Tense, sta pa oba osnovana na isti platformi. Baterija s kapaciteto 50 kWh ima dovolj energije za do 340 kilometrov dolgo pot, pri tem pa pri Peugeotu garantirajo, da bo po osmih letih uporabe oziroma 160.000 prevoženih kilometrov obdržala 70 % svoje moči.

Na običajni gospodinjski vtični bomo za polnjenjeelektričnega Peugeota e-208 potrebovali okoli 20 ur, če pa si vgradimo polnilno postajo, bomo za polnjenje potrebovali okoli 8 ur. Pri polnjenju na hitrih polnilnicah s 100 kWh moči, bo 80 % baterije polne v pol ure. Peugeot je omogočil povezave z električnim e-208 preko aplikacije na pametnih telefonih. Z njeno pomočjo lahko načrtujemo pot, sistem pa nam bo pri tem predlagal najboljšo pot in mesta, kjer se nahajajo električne polnilnice.

Preko telefona bomo lahko električni Peugeot 208 predhodno ogreli ali ohladili in si celo odmrznili vetrobransko steklo. Za večji izkoristek energije ima električni Peugeot e-208 vgrajeno toplotno črpalko.

Najnovejša generacija avtomobila Peugeot 208 se bo pokazala na avtomobilskem salonu v Ženevi. Izmed njih bo zagotovo najbolj zanimiv ravno e-208, saj bo z električno energijo, dosegom in povezljivostjo predstavljal neposrednega rivala svojim dizelskim in bencinskim bratom.

Galerija: Peugeot e-208