Lasje niso zgolj večni vir navdiha, temveč tudi težav – ni vedno dovolj, da jih umijete in počesate, temveč je pomemben tudi čas umivanja, ker verjetno že celo življenje to počnete ob napačnem času.

Pravilo, kdaj si morate umivati lase, ne obstaja – starost, etnično ozadje, telesna aktivnost in tip las po svoje vplivajo na to, kako pogosto bi morali osvežiti vaše lasišče.

Oljne žleze so pri mlajših ljudeh aktivnejše, ker so njihove ravni hormonov višje, zato je verjetnost, da se bodo vaši lasje pogosteje mastili, večja. Če telovadite vsak dan, naj vam ne bi bilo treba vsak dan skrbeti za lase. Pomembnejše je, da ugotovite, kakšen je tip las, tekstura in količina olja, ki se proizvaja.

Edino pravilo, ki bi mu morali slediti, je čas, ko perete svoje lase. Ker obstaja verjetnost, da si jih celo življenje umivate ob napačnem času!

Kakšni so vaši lasje zjutraj potem, ko ste jih umili predhodno noč?

Morda o tem niste razmišljali, a zdaj je pravi čas, da se vprašate, kakšni so vaši lasje zjutraj potem, ko ste jih umili predhodno noč. Opazili boste, da so vaši lasje, preden se odpravite na spanje, mastnejši, kljub temu da ste jih umili. Gre za to, da se zaradi pritiskanja las na vzglavnik ti ne morejo sami posušiti in naravno ustvariti volumna, zato se zjutraj zbudite z lasmi, ‘ki ne kažejo znakov življenja’.

Lasje se ne morejo naravno posušiti.

Rezultat bo drugačen, če svoje lase umijete v jutranjem ali popoldanem času. Lasišče bo dihalo, vsak las se bo naravno razporedil in imel dovolj časa, da se temeljito posuši.

Hiter življenjski tempo nam onemogoča, da bi vedno počeli stvari po pravilih, zato ni nenavadno, da se bo tu in tam zgodilo, da lase umijete v večernih urah. Takrat le bodite pozorne na to, da jih ne naslanjajte na vzglavnik vsaj uro po pranju in jih dobro posušite s fenom.