Če imate radi posteljne igrice, ste potem srečnica. Znanstveniki so naredili raziskavo, v kateri so ugotovili, da so ženske, ki so aktivnejše v postelji, v tej stvari boljše!

Ne samo, da je igranje med rjuhami blagodejno, ima tudi številne druge pozitivne lastnosti, in prav eno tako so v študiji odkrili kanadski znanstveniki. Ženske, ki so aktivnejše v postelji, so v tej stvari boljše, in sicer imajo boljši spomin in si tako lažje zapomnijo abstraktne besede.

V raziskavi je sodelovalo 78 heteroseksualk, starih pod 30 let. Dekleta so tako opravila 2 testa, s katerimi so ocenili njihov spomin: en je vseboval obraze ljudi, drugi pa abstraktne besede. Prav tako so izpolnile vprašalnik, ki je dal povprečno oceno, hkrati pa so bile povprašane tudi o tem, če uporabljajo kontracepcijo.

Rezultati so pokazali, da so tiste ženske, ki se večkrat igrajo med rjuhami, lažje v spomin priklicale abstraktne besede. Ni pa to vplivalo na njihov rezultat pri prepoznavanju obrazov. To torej namiguje, da je večja količina igric med rjuhami povezana z delovanjem spomina in hipokampusa. Domneva se, da do tega pride zato, ker se tovrstne igrice smatrajo kot vadba ali pa zato, ker naj bi pomagale lajšati duševne težave – kot sta depresija in stres – kar pa vpliva na spomin.