Spanec je zelo pomemben dejavnik našega življenja, saj je od njega odvisno, kako bomo skozi dan funkcionirali. Prav zato moramo moramo vedno stremeti k temu, da izboljšamo njegovo kakovost. Kot kaže, si lahko ženske pomagajo tudi tako, da svoje partnerje nadomestijo s psi.

Dr. Christy L. Hoffman je profesorica na fakulteti Canisius College v Buffalu. Pri svojem delu se osredotoča predvsem na razmerja med ljudmi in živalmi, v prvi vrsti psi. V okviru raziskave, ki jo je s svojo ekipo opravila nedavno nazaj, je prišla do nadvse zanimivih zaključkov.

Raziskava, v kateri je sodelovalo 962 Američank, je pokazala, da so ženske, ki spijo skupaj s svojimi psi, s spanjem zadovoljnejše kot ženske, ki jih grejejo moški. Tiste, ki si posteljo delijo z moškimi in psi, pri spanju manj motijo psi, ob katerih se počutijo varno in udobno. Raziskovalci so prav tako ugotovili, da mačke v povprečju veljajo za približno enako moteče kot ljudje.

... ali s psom?

Hoffmanova kljub temu poudarja, da psi vedno ne predstavljajo rešitve za boljši spanec. Raziskava je namreč temeljila na samoporočanju posameznic, ki se med seboj močno razlikujejo v zaznavanju. Ob tem velja poudariti, da veliko vlogo igra tudi dejstvo, katere pasme je pes.