alkohol

Viski namesto denarja.

Bo Češka postala dežela ruma?

Kuba je Češki dolžna enormno količino denarja. Dolg sega še iz časov hladne vojne. In ker Kuba nima 264 milijonov evrov, kolikor ji dolguje, je predlagala, da dolg Čehom odplača s svojim slovitim rumom (Kuba je ena glavnih proizvajalk ruma na svetu). V primeru, da bodo ti ponudbo sprejeli, si lahko Čehi obetajo ''doživljenjsko zalogo kubanskega ruma'', saj ga bodo imeli dovolj za več kot stoletje!

Teh 5 nenavadnih načinov pozdravi mačka!

Med najbolj pogosta 'zdravila' za mačka spadajo razne pijače z elektroliti, mastna hrana ali pa voda in aspirin. Maček je po navadi posledica dehidracije, saj je alkohol diuretik. Glavobol, slabost, suha usta, utrujenost in omotica – vse to so značilnosti mačka, ki pa si ga želimo seveda čim prej pregnati. Kaj pozdravi mačka? Tukaj je pet nenavadnih načinov, ki jih je podprla znanost.
Čokolada Patrón Alquimia Collection

Patrón Alquimia Collection – čokolada z najdražjo tekilo na svetu

Tekila Patrón velja za najboljšo in eno najdražjih tekil na svetu. Steklenica vas namreč stane vrtoglavih 7500 ameriških dolarjev. Če si je ne morete privoščiti, pa bi jo vseeno radi okusili, ugriznite v košček čokolade Kreuther Handcrafted Chocolate. Ta namre vsebuje tekilo Patrón. Ugriz ne bo poceni, saj morate za škatlico s 24 čokoladimi odšteti kar 1000 dolarjev.

Koliko aktivnosti potrebuješ, da pokuriš alkohol, ki ga zaužiješ?

Marsikdo ne ve, da alkoholne pijače redijo. Alkohol namreč prinaša kalorije, obilico le-teh. Na primer, liter rdečega vina ima 568 kalorij, šampanjec 681, viski pa kar 2272! Če želite ohraniti vitko linijo, morate paziti tudi na to koliko alkohola zaužijete. Preverite, koliko časa morate biti fizično aktivni, da porabite kalorije, ki ste jih zaužili s kozarčkom vaše najljubše alkoholne pijače.

Najdražje alkoholne pijače na svetu

Alkohol je ena od tistih univerzalnih snovi, ki dopolnjujejo svet. Kulture po vsem svetu imajo različne zahteve, ko govorimo o nakupu kakšnega posebnega zvarka. Tudi cene teh pijač so poglavje zase. Gibljejo se od 1 dolarja, kolikor znaša vrček piva v vašem najljubšem baru, do 1 milijona dolarjev za steklenico žgane pijače. Bi odšteli toliko? Cene niso izmišljene, nekatere alkoholne pijače si lahko privoščijo le resnično najbogatejši. To so najdražje alkoholne pijače na svetu.

Alkoholni maček: s čim ga lahko odženemo?

Praznovanje novega leta se običajno konča s hudim glavobolom in vsesplošnim slabim telesnim počutjem. Praznični punč, sladki koktejli in številni “takratki”, v katerih smo uživali večer poprej, se zjutraj spremenijo v pravo grozo. Za čim prijetnejši začetek leta 2016, smo za vse, ki so za novo leto pregloboko pogledali v kozarec, pripravili seznam jedi in napitkov, ki zagotovo odženejo neprijetnega alkoholnega mačka.

Najbolj bizarne alkoholne pijače na svetu

V življenju ste verjetno pokusili že marsikatero alkoholno pijačo, tudi tekilo s črvi. A takšna pijača je za mehkužce v primerjavi z bizarnimi alkoholnimi pijačami, ki jih boste spoznali v nadaljevanju. Bi si drznili pokusiti viski, v katerem plava kobra? Verjetno bi imeli precej manj težav s pivom z okusom pice …