Bugatti

Bugatti Home: interier za prave hedoniste

Da so oblikovalci avtomobilske industrije dejavni na oblikovno in z dizajnom prežetimi področji je že dobro uveljavljena praksa. V te vode se je podal tudi Bugatti, ki pa ima že kar dolgo tradicijo oblikovanja, ki je starejša od izdelovanja avtomobilov.
PG Bugatti Bike: Bugattijevo kolo tehta manj kot 5 kilogramov

PG Bugatti Bike: najlažje ‘posebno’ kolo na svetu

Bugatti ne slovi več le po svojih luksuznih avtomobilih in jahtah, zdaj so se na njegovem seznamu razkošja znašla tudi luksuzna kolesa. Čeprav kolo PG Bugatti Bike še zdaleč ni tako drago, kot so ostala Bugattijeva prevozna sredstva, si ga bomo najbrž bolj težko privoščili. To je namreč kolo, ki ima ceno SUV-a.
Nastajanje superšportnika Bugatti Chiron

Kako nastaja 2,4 milijona vredni Bugatti Chiron?

Bugatti Chiron nastaja povsem ročno, in sicer v prostorih, ki so tako čisti, da bi lahko jedli s tal. Za to porabijo okoli devet mesecev. Razlog, da izdelava traja tako dolgo, je, da si lahko kupec konkretno izmišljuje, saj ga povsem prilagodijo njegovim željam. Pod pokrovom ga čaka huronski 1500-konjski šestvaljni motor. Bugatti Chiron bo najhitrejši serijski avtomobil na svetu. Trenutno v francoskem Molsheimu nastaja ducat teh superšportnikov, v letu 2017 pa naj bi jih skupno izdelali 70.

In najhitrejši avtomobil na svetu je … Bugatti Chiron!

Superšportnik Bugatti Chiron, naslednik modela Bugatti Veyron, premika meje. Gre za avtomobil, ki proizvede največ konjev med serijskimi avtomobili in tako v mnogočem prevzema štafetno palico predhodnika. Najhitrejši avtomobil na svetu po cesti drvi več kot 450 km/h (hitrost je sicer elektronsko omejena pri 420 km/h), pri čemer ga žene kar 1500 konjskih moči.

Bugatti jahta je končno tu!

Če vam ni uspelo do Bugattija Veyron (pri Bugattiju so namreč zaustavili proizvodnjo luksuznih avtomobilov), je morda čas za drugo najboljšo stvar. Seveda, Bugatti Veyron bo ostal na vrhu seznama nerealnih želja, a morda vas potolaži Bugatti jahta, prva Bugattijeva jahta nasploh.