kickstarter

Everlast – zvezek, ki mu ne zmanjka strani

Everlast: notesnik, ki mu nikoli ne zmanjka strani

Everlast je notesnik (ali zvezek), ki mu ne zmanjka strani. Čeprav so te sicer videti in delujejo kot običajne strani, niso. So iz poliestra. Zato lahko nanje spravite svoje ideje, skice, risbe in besedilo, z aplikacijo stran poskenirate, vsebina pa se v digitalizirani obliki avtomatično shrani v oblak, Dropbox ipd., in stran očistite kot tablo. Ne, ta zvezek ni tabla piši briši, ampak papir tipa piši briši. To bo zadnji zvezek, ki ga boste kadarkoli potrebovali.

Luksuzne ročne ure, ki si jih lahko privošči vsak! (Filippo Loreti)

Kako bi definirali luksuzno ročno uro? Kot visokokakovostno, ekskluzivno, izvrstnega dizajna in seveda drago. A vedno se vprašamo, mora luksuz vedno priti s tako zasoljeno ceno? Tukaj je dokaz, da lahko vse zgoraj našteto dobite po normalni ceni. Ročne ure Filippo Loreti namreč stanejo zgolj četrtino cene klasičnih luksuznih ur. Kje je njihova skrivnost? Zaupamo vam jo v nadaljevanju.

LEVIT8 – stojalo za prenosnik zaradi katerega stojiš

Origami stojalo za prenosnike LEVIT8 je odgovor na novodoben problem. Sodobni način dela nas namreč sili v večurno sedenje. A ljudje smo ustvarjeni za gibanje. Po drugi strani na vsakem koraku potrebujemo prenosnik. LIVET8 prav pride v obeh primerih. Običajno mizo spremeni v stoječo, istočasno pa ponuja površino za prenosnik, kjer je ni. Sestavi se v sekundi in z eno samo potezo.

Itero: moderna žepna ura iz Slovenije na Kickstarterju

Žepna ura Itero slovenske izdelave je predstavnica naprave iz nekega drugega čase. Če so bile še pred nekaj desetletji nepogrešljiv pripomoček ure, to danes velja za pametne telefone. Sicer pa nas na vsakem koraku obkrožajo stvari, ki kar kričijo po naši pozornosti, in pametne telefone uporabljamo tudi za tako preproste naloge, kot je točen čas. In ko počnemo to, nas z(a)motijo različna obvestila. Tako se ujamemo v navidezno resničnost, medtem pa nam čas polzi skozi prste. Blaž Abe in Luka Šepec, ''krivca'' za Itero, opozarjata, da ne smemo postati sužnji tehnologije in pozabiti na dragocenost časa, zato sta ustvarila žepno uro za 21. stoletje.