pohištvo

Nenavadni tabureti

Tabureti so za marsikatero gospodinjstvo nepogrešljiv kos pohištva. Lahko se jih namreč uporabi v najrazličnejše namene. Nanje lahko odložimo skodelico čaja, jih uporabimo kot podporo za noge, obloženi z blazino pa postanejo udoben stolček. Nekateri tabureti pa so lahko dodatno uporabni celo kot zabojnik za shranjevanje časopisov ali otroških igrač. Poleg tega, da so tabureti izjemno priročni, pa jih obstaja cela vrsta – različnih oblik, barv, materialov in tekstur. Nenavadni tabureti bodo v vaš dom vnesli svežo spremembo.

Kako v spalnici stilsko ustvariti prostor za shranjevanje

Spalnica je verjetno najbolj intimen prostor v celi hiši. Zato se tam skriva tudi veliko naših zakladov in stvari, ki jih radi varno spravimo. Velikokrat pa se zdi, da postane soba premajhna, objektov, ki si zaslužijo biti na posebnem mestu, pa je vse več. Če se tudi vi srečujete s podobnim problem, vam bodo nasveti, kako v spalnici stilsko ustvariti prostor za shranjevanje, gotovo podali idejo, kako težavo rešiti.

Očarljiv loft z vrhunskimi dizajnerskimi elementi

Arhitektura je intuicija organizacije našega doma, svetlobe v njem in zraka. Je urejanje harmonije med prostorom in tistim, ki v njem biva. Uresničevanje slednjega je cilj podjetja Wittveen Architecten iz Nizozemske. V tem kontekstu so svojo nalogo več kot izvrstno opravili z obnovo bivalnega prostora The Canal House. To je očarljivi loft z vrhunskimi dizajnerskimi elementi.

Modularna sedežna Lift-Bit: prvi “pametni” kos pohištva

Modularna sedežna Lift-Bit je revolucionaren kos pohištva, ki ga je razvilo podjetje Carlo Ratti Associati s pomočjo švicarskega podjetja Vitra, ki že leta sodeluje s pomembnimi in perspektivnimi oblikovalci. Sedežna Lift-Bit se ponaša z vgrajeno najnovejšo tehnologijo. Oblazinjeni stoli, iz katerih je sestavljena, se dvignejo na poljubno višino. Tako lahko Lift-Bit zavzame obliko kavča, stola, udobnega naslonjača ali pa nečesa čisto tretjega in kreativnega.