potovanje

Najnevarnejše turistične destinacije 2017

Načrtujete potovanje v tujino? Strokovnjaki pri International SOS and Control Risks so pripravili seznam turističnih destinacij glede na stopnjo nevarnosti. Če vas na potovanjih rado skrbi za vašo varnost, v te države raje ne potujte. To so najnevarnejše turistične destinacije 2017.

Cassandra De Pecol: kot prva ženska bo obiskala vse države sveta!

Cassandra de Pecol je odkljukala že 181 držav sveta, do 196 ji tako manjka samo še 15 držav. Na pot okrog sveta je krenila julija 2015 in bo, če se vse izteče po njenih načrtih, v rekordnem času obiskala vseh 193 suverenih držav ter Kosovo, Tajvan in Palestino. Svoje potovanje je poimenovala Expedition196 in doslej zanj porabila 198 tisoč ameriških dolarjev.

Čudoviti kraji, ki jih moramo obiskati, preden jih preplavijo turisti

Ko se želimo na dopustu sprostiti, gotovo najprej pomislimo na najbolj obljudene kraje, ki jih obiščejo skoraj vsi. Po nekem čudnem naključju je merilo za dobro destinacijo število turistov, ki jo obišče – torej več je turistov, boljša je destinacija. A to ne drži vedno. Na svetu najdemo več sto draguljev, rajev na Zemlji, ki začuda med popotniki še niso tako priljubljeni. Tukaj so čudoviti kraji, ki jih moramo obiskati, preden jih preplavijo turisti.

Potovanja so tista, ki nas resnično osrečujejo!

Zakaj se s takšno odločnostjo v trgovine odpravimo takoj, ko imamo v svojih denarnicah nekaj več denarja? Z vsakim nakupom se namreč počutimo nekoliko srečnejši, čez nekaj dni pa se sreča razblini. Kaj je torej tisto, kar nas resnično osrečuje? Očitno so to potovanja, ki so vredna veliko več, kot pa katerakoli druga materialna dobrina.

Nasveti za potovanje: genialni triki za pakiranje

Poletje je čas dopustov in del priprave na dopust je tudi pakiranje. Ker je pakiranje tisto, kar večini povzroča nočne more (beri: ženskam, ki na dopust vzamejo bistveno več stvari), smo na Instagramu poiskali nekaj nasvetov, ki bodo pomagali pri pakiranju. Tukaj so genialni triki za pakiranje.

Kraji, ki bi jih ženske morale obiskati same

Le hvaležni smo lahko, če kakšno stvar počnemo sami! To lahko namreč na nas deluje izjemno terapevtsko: če jemo sami, lahko zares uživamo v hrani, če se sprehajamo sami, imamo tisto redko priložnost, da razmišljamo, če potujemo sami, imamo neverjetno možnost, da odkrivamo samega sebe in osebnostno rastemo. In na takšna "solo" potovanja bi se morale odpraviti tudi ženske. Tukaj so kraji, ki bi jih ženske morale obiskati same!