prehrana

Recepti, pri katerih ogljikove hidrate zamenja zdrava cvetača

Cvetača je vir zdravja, poleg tega pa ob pravilni pripravi lahko nadomesti marsikatero obliko hrane v vaši kuhi. Z različnimi postopki lahko dosežete, da cvetača postane hrustljavo zapečena namestnica ocvrtega krompirčka, kremasta kaša, ki zavzame mesto nezdrave smetane za kuho ali pa enostavno ostane to, kar je – okusna, polnovredna priloga. Recepti, pri katerih ogljikove hidrate zamenja zdrava cvetača, vam lahko pomagajo, da v svojo kuho na izjemno okusen način vnesete nekaj zdravja.

10 skrivnosti vitkih žensk, ki so znane le Francozinjam

Dekleta in ženske po vsem svetu se čudijo elegantnim, vitkim postavam Francozinj. Čeprav pripadnice tega gurmansko-hedonističnega naroda v kulinariki znajo uživati popolnoma brez skrbi, ohranjajo popolno obliko in kondicijo svojih francoskih telesc. V čem je trik? Razkrivamo vam, da ne v pretirani telovadbi ali kratkih, a peklenskih dietah. 10 skrivnosti vitkih žensk, ki so znane le Francozinjam, morda tudi vam pomagajo na poti do želene postave.

Kako hitro izgubiti maščobo okoli trebuha?

Pripravljeni na novico, ki vas bo streznila? Naš trebušček je lahko škodljiv za naše zdravje. Po mnenju zdravnikov je eden od najslabših delov telesa za skladiščenje maščobe. Naš trmasti trebušček lahko s svojo maščobo predstavlja povečano tveganje za bolezni srca, sladkorno bolezen tipa 2 in druge dovolj resne stvari, zaradi katerih bomo dobro premislili o hrani in pijači, ki jo vnašamo vase. Maščobe bomo nedvomno kurili s kakovostnimi kardio vajami, obstajajo pa tudi drugi načini, ki bodo pospešili naš metabolizem. Kaj torej priporočajo zdravstveni strokovnjaki? Kako hitro izgubiti maščobo okoli trebuha?

Česa nikoli ne smemo reči osebi, ki se prehranjuje zdravo?

Vsi jedci zdrave hrane imajo eno skupno stvar – lahko postanejo zelo sitni! In kdo bi jim zameril? Težko je reči ne ogljikovim hidratom po dolgem dnevu grškega jogurta in solat. Čeprav imajo zelo dober samonadzor, je včasih enostavno nemogoče, da ne bi odgovorili na idiotske komentarje, ki prihajajo iz ust tistih, ki vase tlačijo prav vse vrste hrane. Pazljivo torej, kaj bomo naslednjič vprašali jedca zdrave hrane. Ne pozabimo, verjetno so precej lačni (in "lačen si ful drugačen"). Česa torej nikoli ne smemo reči osebi, ki se prehranjuje zdravo?

Kako spodbuditi naš metabolizem?

Na človekovo presnovo vpliva več različnih dejavnikov. To so razmerje mišične in maščobne mase, pogostost obrokov, stresno življenje, športna dejavnost … In kako spodbuditi naš metabolizem? V nadaljevanju boste odkrili različne načine, ki nam lahko pri tem pomagajo.