Vsak, ki ima radio, torej vsi, pozna najbolj popularne praznične in božično obarvane pesmi, če ne besedilo, pa vsaj refren ali melodijo. Značilnost teh pesmi je, da kljub pogostemu vrtenju na radijskih postajah niso nikoli zares zlajnane. A če ste se jih za letos že nasitili (ali pa ne), si poglejte prispevek, ki razkriva zanimiva ozadja nekaterih znanih božičnih oziroma prazničnih pesmi.

Del božično-novoletnega časa so tudi božične pesmi s taisto tematiko, ki tradicionalno odmevajo z radijskih postaja in zvočnikov ter tako napajajo praznično vzdušje. Seveda večino teh zimzelenih pesmi vsi dobro poznamo in si jih redno nezavedno tudi mrmramo, vendar pa o njih kljub temu, razen besedila, izvajalca in melodije, ne vemo kaj dosti. Pa bi bilo pametno, saj se za marsikatero skriva zelo zanimiva zgodba.

Božične pesmi.

Mislite, da veste vse o skladbi ”All I Want For Christmas is You” Mariah Carey? Dejstva, ki jih je razgalil Mike Rugnetta iz ameriške revije Mentall Floss, vas bodo presenetila kot darila pod jelko.