Ste v stiski s časom in bi radi pogostili svoje sladkosnede prijateljice? Za pripravo te preproste sladice ne boste potrebovali pečice ali kuhalnika.Cheesecake z jagodami v kozarcu je pripravljen iz nekoliko “lažjih” sestavin, tako da je primeren tudi za vse tiste, ki pazite na svojo prehrano.

Da vas ne bo pekla vest, če boste pojedli malo več te pregrešno dobre sladice, se lahko pomirite z dejstvom, da so jagode bogat vir vitaminov in mineralov. Vsebujejo veliko železa, natrija, kalcija, kalija in fosforja ter različne sadne kisline, vitamin A ter vitamine B1, B2 in C, prav tako veljajo za naravni afrodizijak.

PREBERITE ŠE: Recept: hrustljava jagodna pita z malinami

Preprost, lahek in hiter cheesecake z jagodami v kozarcu.

Preprost, lahek in hiter cheesecake z jagodami v kozarcu.

 

Sestavine za hitri cheesecake z jagodami:

  • 100 g polnozrnatih piškotov
  • 200 g lahkega sirnega namaza
  • 200 g grškega jogurta z 0 % maščobe
  • 3 žlice sladkorja v prahu
  • četrt žličke vaniljeve arome
  • 2 žlici jagodne marmelade
  • pol žličke limoninega soka
  • 100 g svežih jagod

Priprava hitrega cheesecaka z jagodami:

Piškote zdrobimo in jih razporedimo po kozarčkih. Kremni sirček, jogurt, vaniljevo aromo in sladkor z metlico mešamo toliko časa, da dobimo enotno in rahlo kremo. To enakomerno razporedimo po kozarčkih. Kozarčke do uporabe shranimo v hladilnik.
Tik preden sladico postrežemo, pripravimo jagodni sloj. V skledi zmešamo jagodno marmelado in limonin sok. Očiščene in narezane jagode vmešamo v jagodno marmelado.
Kozarčke vzamemo iz hladilnika ter zmes jagodne marmelade in svežih jagod razporedimo po kremi. Pripravljeno sladico postrežemo.
Če želimo, da je sladica manj kalorična, lahko namesto sladkorja uporabimo brezkalorično sladilo (npr. stevia). Če pa nas kalorična vrednost ne skrbi, lahko na koncu na jagode nastrgamo še belo čokolado ali namesto limoninega soka uporabimo jagodni liker.
V zdrobljene piškote lahko vmešamo tudi zmlete ali nasekljane oreščke (mandlje, lešnike, indijske oreščke …).