Tisti, ki se izogibate ogljikovim hidratom, ste se morali odpovedati številnim dobrotam. A verjemite, niste na slabšem – svoje brbončice lahko razvajate tudi tako, da pripravite teh 5 božanskih prigrizkov, ki bi jih brez pomislekov pojedli tudi vsejedci.

Če se izogibate OH ali ne, vam svetujemo, da pripravite teh 5 prigrizkov, ki vam bodo vzeli malo časa in so neverjetno slastni.

Kroglice z arašidovim maslom

Sestavine

  • 1 skodelica arašidov
  • 1 skodelica arašidovega masla
  • 1 skodelica sladila v prahu
  • 200 g čokolade

Priprava

V mešalniku zmeljite arašide in jim nato dodajte arašidovo maslo ter sladilo. Ko nastane kompaktna masa, iz nje ustvarite 18 kroglic. Postavite jih na pekač in premestite v hladilnik.

Medtem ko se kroglice hladijo, stopite čokolado. Ohlajene kroglice pomočite v čokolado in jih ponovno postavote v hladnik. Ko se ohladijo, jih postrezite.

Čips iz parmezana

Sestavine

  • 1 skodelica parmezana
  • 1 žlica bazilike (sušene)

Priprava

Segrejte pečico na 180 stopinj Celzija. Na pekač položite papir za peko. Z jedilno žlico zajemite parmezan in naredite majhen kupček iz sira, po katerem posujte baziliko. Postopek ponovite. Pecite čips 5 minut, dokler ne dobi zlate barve.

Cheesecake kroglice

Sestavine

  • 115 g kremnega sira
  • ¼ skodelice arašidovega masla
  • 2 žlici sladila
  • ½ skodelice čokolade

Priprava

Ko se kremni sir in arašidovo maslo zmehčata na sobni temperaturi, ju združite skupaj s sladilom. Sestavine dobro zmešajte, da nastane masa, iz katere kasneje ustvarite kroglice. Čokolado narežite na kocke, ki jih nato posujte po kroglicah oziroma kroglice povaljajte po čokoladi. Prestavite jih v hladilnik za dve uri in postrezite.

Hrustljavo pecivo s sirom

Sestavine

  • 1 skodelica sira (po okusu, a naj se dobro topi)
  • ½ skodelice parmezana
  • 2 jajci
  • 2 žlici sezama (ali dodatkov po okusu)

Priprava

Segrejte pečico na 190 stopinj Celzija. V večji posodi naribajte sir po okusu in parmezan ter dodajte jajca. Sestavine dobro premešajte. Maso razdelite na šest enakih delov in jo vlijte v modelčke za peko donutov. Po masi posujte sezam, pekač prestavite v pečico in pecivo pecite 20 minut.

Polnjene gobe s kremnim sirom

Sestavine

  • 20 gob
  • 2 žlici parmezana (naribanega)
  • sol

Sestavine za polnilo

  • 115 g kremnega sira
  • 100 g mesa rakovice
  • 5 strokov česna (zmletega)
  • 1 žlica origana (sušenega)
  • ½ žlice paprike v prahu
  • ½ žlice popra
  • ¼ žlice soli

Priprava

Segrejte pečico na 200 stopinj Celzija. Na pekač položite papir za peko. Z gob odtrgajte stebla, gobe položite na pekač in jih posolite.

V veliki posodi zmešajte vse sestavine za polnilo. Mešajte tako dolgo, da izginejo mehurčki. Gobe napolnite z maso in po njej posujte še parmezan. Jed pecite 30 minut in jo postrezite toplo.