Tisti, ki se izogibate ogljikovim hidratom, ste se morali odpovedati številnim dobrotam. A verjemite, niste na slabšem – svoje brbončice lahko razvajate tudi tako, da pripravite teh 5 božanskih prigrizkov, ki bi jih brez pomislekov pojedli tudi vsejedci.

Če se izogibate OH ali ne, vam svetujemo, da pripravite teh 5 prigrizkov, ki vam bodo vzeli malo časa in so neverjetno slastni.

Kroglice z arašidovim maslom

Sestavine

  • 1 skodelica arašidov
  • 1 skodelica arašidovega masla
  • 1 skodelica sladila v prahu
  • 200 g čokolade

Priprava

V mešalniku zmeljite arašide in jim nato dodajte arašidovo maslo ter sladilo. Ko nastane kompaktna masa, iz nje ustvarite 18 kroglic. Postavite jih na pekač in premestite v hladilnik.

Medtem ko se kroglice hladijo, stopite čokolado. Ohlajene kroglice pomočite v čokolado in jih ponovno postavote v hladnik. Ko se ohladijo, jih postrezite.

Čips iz parmezana

Sestavine

  • 1 skodelica parmezana
  • 1 žlica bazilike (sušene)

Priprava

Segrejte pečico na 180 stopinj Celzija. Na pekač položite papir za peko. Z jedilno žlico zajemite parmezan in naredite majhen kupček iz sira, po katerem posujte baziliko. Postopek ponovite. Pecite čips 5 minut, dokler ne dobi zlate barve.

Cheesecake kroglice

Sestavine

  • 115 g kremnega sira
  • ¼ skodelice arašidovega masla
  • 2 žlici sladila
  • ½ skodelice čokolade

Priprava

Ko se kremni sir in arašidovo maslo zmehčata na sobni temperaturi, ju združite skupaj s sladilom. Sestavine dobro zmešajte, da nastane masa, iz katere kasneje ustvarite kroglice. Čokolado narežite na kocke, ki jih nato posujte po kroglicah oziroma kroglice povaljajte po čokoladi. Prestavite jih v hladilnik za dve uri in postrezite.

Hrustljavo pecivo s sirom

View this post on Instagram

If you’re trying a #Keto or #lowcarb diet, you probably@miss Everything Bagels like I do…. but this recipe I just posted will cure that!! These baked everything bagels are just four ingredients (cheese, eggs, seasoning) – and come in at less than one carb. They are light and fluffy like bread – but rich and savory and so much more filling! Get the recipe at: https://sweetcsdesigns.com/easy-keto-everything-bagels-recipe/ or head to my profile for a clickable link to my site and search “Keto Everything Bagel”. #imsomartha #foodwinewomen #foodandwine #Delishious #TheFeedFeed #FoodLife #FoodAddict #foodblogfeed #foodanddrink #foodfeed #foodfest #f52grams #foodmakesmehappy#foodnation #foodamology #foodblogeats #MyOpenKitchen #HeresMyFood #OnMyTable #InTheKitchen #DevourPower #EatFamous #sweetcsdesigns #sweetcsloves #sweetcseats #saveur

A post shared by Courtney O’Dell (@sweetcsdesigns) on

Sestavine

  • 1 skodelica sira (po okusu, a naj se dobro topi)
  • ½ skodelice parmezana
  • 2 jajci
  • 2 žlici sezama (ali dodatkov po okusu)

Priprava

Segrejte pečico na 190 stopinj Celzija. V večji posodi naribajte sir po okusu in parmezan ter dodajte jajca. Sestavine dobro premešajte. Maso razdelite na šest enakih delov in jo vlijte v modelčke za peko donutov. Po masi posujte sezam, pekač prestavite v pečico in pecivo pecite 20 minut.

Polnjene gobe s kremnim sirom

View this post on Instagram

Crab stuffed mushrooms, with a soft and rich filling made with equal parts crab and cream cheese. I love crab dip so this is like crab dip in a mushroom 😍 Here are the ingredients: 20 ounces cremini (baby bella) mushrooms 2 tablespoons finely grated parmesan cheese 1 tablespoon chopped fresh parsley salt Filling: 4 ounces cream cheese softened to room temperature 4 ounces crab meat finely chopped 5 cloves garlic minced 1 teaspoon dried oregano 1/2 teaspoon paprika 1/2 teaspoon black pepper 1/4 teaspoon salt Grab the recipe & view nutrition info at https://www.savorytooth.com/crab-stuffed-mushrooms/ #lowcarb #ketolife #lchf #keto #ketogenic #lowcarbhighfat #ketodiet #ketogenicdiet #lowcarbdiet #ketofam #lowcarblifestyle #lowcarblife #lowcarbs #ketolifestyle #ketogeniclifestyle #lowcarbfood #lowcarbliving #ketocommunity #ketogeniclife #appetizers #partyfood #potluck #forkfeed #show_me_your_food #foodideas #easyrecipe #instalicious #gourmande #recipeshare

A post shared by Julia • Savory Tooth Food Blog (@savory.tooth) on

Sestavine

  • 20 gob
  • 2 žlici parmezana (naribanega)
  • sol

Sestavine za polnilo

  • 115 g kremnega sira
  • 100 g mesa rakovice
  • 5 strokov česna (zmletega)
  • 1 žlica origana (sušenega)
  • ½ žlice paprike v prahu
  • ½ žlice popra
  • ¼ žlice soli

Priprava

Segrejte pečico na 200 stopinj Celzija. Na pekač položite papir za peko. Z gob odtrgajte stebla, gobe položite na pekač in jih posolite.

V veliki posodi zmešajte vse sestavine za polnilo. Mešajte tako dolgo, da izginejo mehurčki. Gobe napolnite z maso in po njej posujte še parmezan. Jed pecite 30 minut in jo postrezite toplo.