Vsak je že kdaj pomislil na to, kako bi bilo, ko bi bil ponosen lastnik super jahte. Odgovor na vprašanje, ki se glasi »zakaj bi kdo to želel«, je preprost. Ko boste preleteli seznam luksuznih plovil, ki smo ga tokrat pripravili za vas, boste vedeli, o čem govorimo. Plavajoča vozila prihodnosti niso le neverjetna, omogočajo boljši standard kot najprestižnejše hotelske nastanitve. Spodaj predstavljamo impresivne super jahte, ki so naprodaj.

Povprečna vrednost jaht, ki jih to pot opisujemo, se giblje okoli 1,2 milijarde ameriških dolarjev. Sedaj boste lahko nekoliko lažje verjeli, da so resnično impresivne, kajne?

Impresivne super jahte, ki so naprodaj:

6. Deja Vu, cena: 15.720.000 evrov

Trenutno si ogledujete najcenejšo naložbo, ki jo lahko opravite v našem izboru vodnih plovil. Jahta Deja Vu je bila izdelana za plitve vode. Tako boste lahko v njeni družbi raziskovali kotičke, ki jih denimo z drugimi večjimi jahtami ne bi mogli. Podjetje Feadship jo je v celoti prenovilo v letu 2013. Nadgradili so tudi električne sisteme.

5. Cakewalk, cena: 17.125.000 evrov

Jahta Cakewalk je naravnost impresivna. Lani je bila popolnoma prenovljena. Na krovu sta telovadnica in masažna kad. Rustikalnost in sodobnost sta odlično kombinirani.

PREBERITE ŠE: Najdražji domovi v Dubaju

4. Mia Elise, cena: 21.867.000 evrov

Jahta Mia Elise je bila izdelana v letu 2010 z oblikovalsko vizijo korporacije Trinity Yachts. Je naravnost ustvarjena za navtične entuziaste. Vključuje žiroskopske stabilizatorje, ki omogočajo udobno čezoceansko križarjenje. Notranjost je zasnoval Patrick Knowles in predstavlja neskončno mero elegance.

3. Sequel P, cena: 22.789.000 evrov

Jahta Sequel P je letnik 2009. Izdelali so jo v turškem podjetju za izdelovanje vodnih plovil Proteksan Turquise Yachts. Zagotavljamo vam, da je vredna svoje cene. Združuje prostor za žar, masažni bazen in VIP-suito, ki se z lahkoto spremeni v sobo za masažne terapije. Sprejme 13 gostov in zahteva enkrat toliko posadke za nemoteno delovanje. Če se vam zdi nakup neracionalen ali predrag, lahko jahto preprosto najamete.

2. Elandess, cena: 52.500.000 evrov

Jahta Elandess je bila zgrajena leta 2009. Do zdaj je imela je zgolj enega lastnika. Plula je okoli sveta. Vključuje dve garaži in pet parkirnih prostorov, za vsak primer, če se na potovanju odločite kupiti novo vozilo.

1. Silver Fast, cena: 79.500.000 evrov

Oblikovalec jahte Silver Fast, Espen Oeino, je zagotovo vedel, kaj počne. To je četrta serija plovil SilverYacht. Gre za daleč najbolj impresivno jahto, kar so jih kdaj ustvarili. Silver Fast je največja in najhitrejša jahta na svetu. Preseže lahko neverjetno hitrost 27 vozlov.

Plovilo sestavljajo najrazličnejše komponente, ki pripomorejo k veličastnemu videzu in udobju. Sončna paluba vključuje zunanji kino in pomični masažni bazen za 8 oseb. Jahta se ponaša še s savno, telovadnico, masažno sobo in zasebnim kozmetičnim salonom.