Luksuznih jaht smo videli že veliko, a Project Valkyrie nas je pustila brez besed. Največja jahta na svetu ve, kako pritegniti pozornost množic.

Vse skupaj se je pričelo z izdelavo magistrske naloge in se končalo kot projekt največje jahte na svetu. V tem trenutku zgolj na papirju, ne moremo pa vedeti, ali jo bodo kdaj tudi dejansko naredili. Pod Project Valkyrie se je podpisal oblikovalec Chulhun Park, podporo so mu nudili pri Palmer Johnsons Yachts. Jahta je dolga neverjetnih 229 metrov in ima dovolj prostora za 52 gostov in 92 članov posadke.

Project Valkyrie

Jahta Project Valkyrie ni mišljena zgolj kot igrača milijonarjev, saj ponuja veliko kapacitet za širše množice, kot so kazino, gledališče, nakupovalni center, restavracije in razstavne prostore. Plovilo je osnovano na trimaranu, ki so si ga zamislili pri Palmer Johnson Yachts, preostanek jahte Project Valkyrie je zasnovan v postavitvi ‘poročne torte’, ki zagotavlja bolj hidrodinamično, kanuju podobno obliko trupa. Jahta Project Valkyrie lahko doseže hitrost 25 vozlov, njena izdelava naj bi stala okoli 800 milijonov ameriških dolarjev.