Pregovor pravi, da se izgubljene priložnosti ne da povrniti. In očitno bo držalo. Vsi smo kdaj obžalovali zaradi določenih stvari in je to stanje povsem neizogibno. Obstajajo številne lekcije o življenju, ki jih le redki ljudje spoznajo. Bodite med tistimi, ki živijo življenje, kot si ga želijo!

Življenje je polno presenečenj. Ne obstaja pravilo, kako ga živeti, obstajajo pa lekcije, kaj početi, da boste karseda srečni. To so močne življenjske lekcije, ki jih le redki spoznajo! Živite življenje, ki ni povprečno.

Ne izgubljaj časa.

Na koncu je čas vse, kar imamo na tem svetu. Vsakemu neusmiljeno odteka. Morda je ravno to razlog, zakaj ga toliko ljudi zapravlja. Navsezadnje si je težko priznati, da nismo nesmrtni, prevzeti odgovornost in živeti življenje na takšen način, kot nam odgovarja.

Tvegaj.

Marsikdo se hitro ustraši in ne gre za dekletom/fantom, ki mu/ji je všeč. Ali pa se ne prijavi na poletno šolo, ki ga zanima. Težje je obžalovati, kot biti zavrnjen.

Sledi svojemu srcu.

Nasveti staršev in prijateljev so dobronamerni in pogosto zelo koristni,a  na koncu moraš ti živeti svoje življenje.

Preživljaj se z nečim, kar te veseli.

Na delovnem mestu preživiš skoraj polovico svojega življenja. Če le imaš priložnost, se ukvarjaj s stvarjo, ki te vsaj malo veseli.

Pritožbe pospremi s konkretnimi predlogi o izboljšavah.

Če ti nekaj ni po godu, se ne le pritoževati. Pritožbe pospremi s konkretnimi predlogi, kako bi lahko situacijo izboljšali.

Včasih je boljše molčati.

Včasih se z določenimi osebami ni pametno spuščati v konflikten odnos.

Življenje je več kot kariera.

Čemu posvetimo svoje življenje je zgolj naša izbira. Vendar pa mnogi poročajo, da so najbolj srečni, če imajo uravnoteženo življenje med kariero, prostim časom in časom za bližnje.

Denar ni vse.

Denar naj bi zviševal naše blagostanje do neke točke, po njej pa količina denarja ne vpliva na to, kako srečni smo.

Poznaj svoje vrednote.

Vrednote nam pomagajo v času, ko je pred nami težka odločitev ali pa smo soočeni s skušnjavo.