Kaj vaše astrološko znamenje pove o tvojem IQ-ju? Čeprav smo vsi inteligenti na svoj način, ti dve astrološki znamenji še posebej izstopata.

Inteligenca ima dve obliki: analitično (ta se meri z IQ-testi in se nanaša na kognitivne sposobnosti) in dojemanje (prepoznavanje in razumevanje čustvenega ter fizičnega sveta).
Najinteligentnejši oziroma najpametnejši astrološki znamenji v smislu analitične in perceptivne inteligence sta vodnar (analitična) in škorpijon (dojemanje). Škorpijon je torej tisto znamenje, ki ga boste najtežje pretentali.

 Tudi pevka Lorde je po horoskopu škorpijon.

Tudi pevka Lorde je po horoskopu škorpijon.

Vsako znamenje je inteligentno na svoj način. Kakšna je pa tvoja inteligenca?

Ognjena znamenja (oven, lev, strelec) so znana po intuitivni inteligenci. To so znamenja, ki vidijo priložnosti in jih tudi izkoristijo.
Zemeljska znamenja (bik, devica, kozorog) so znana po praktični inteligenci, vse od urejanja računov do reševanja težav na delovnem mestu.
Zračna znamenja (dvojček, tehtnica in vodnar) imajo t. i. idealistično, analitično inteligenco. Ta znamenja živijo v svetu idej in se rada družijo.
Vodna znamenja (rak, škorpijon in ribi) so znana po odličnem dojemanju oziroma t. i. perceptivni inteligenci. To so znamenja, ki razumejo vašo motivacijo in vaša čustva.