Sprememba je edina stalnica v življenju ... in če si je ne želimo, se znajdemo v vrtincu nelagodja, ker se bojimo NEZNANEGA. A ravno to neprijetno, utesnjujoče čustvo je lahko znak, da smo na pravi poti … in nas čaka nekaj boljšega.

Četudi pravijo, da ne bi smeli dojemati življenja kot črno-belo sliko, težko ovržemo dejstvo, da je slednje zares sestavljeno iz temnih in svetlih trenutkov. In tisti lepi so človeku seveda ljubši in si želi, da bi jih bilo čim več. Na drugi strani pa so slabe življenjske situacije postale sinonim za zlo, nekaj, česar si človek nikakor ne želi, in misli, da si tega ne zasluži.
Drži, da je lepo živeti brezskrbno in harmonično, vendar ravno neprijetni trenutki so edini pravi dokaz, da se premikate naprej in se v vašem življenju dogajajo preobrati, na katere boste nekoč ponosni. Morda tudi ne boste, a zagotovo bodo pustili svoj pečat v vašem življenju.

Ljudje se bojimo negativnih stvari (čustev) zato, ker se upiramo neznanemu. Neznano pa se v naših življenjih pojavi zaradi sprememb, ki so edina stalnica. Nemalokrat je težko izpustiti iz rok tisto, kar nam je udobno, a slej ko prej nas bo življenje soočilo z resnico, ki ji pravimo nelagodje – in tega prepogosto povezujemo z nesrečo, s katero v resnici nima nič opravka. Nelagodje je le znak, da smo na dobri poti!

Ta neprijetna čustva so pokazatelj, da SI NA PRAVI POTI:

Občutek, kot da ponovno podoživljate bolečine iz otroštva. Ugotavljate, da se določene težave, ki ste jih imeli v otroštvu, vračajo tudi v vašem odraslem obdobju. In četudi se na prvi pogled zdi, da jih niste premagali, so na drugi strani lahko pokazatelj, da ste se jih začeli zavedati, jih čutite na drugačen način in jih želite spremeniti.

Občutek izgubljenost. Vsi smo se kdaj počutili, kot da smo izgubljeni, a to pomeni le, da postajate prisotnejši v svojem življenju – zavedate se trenutka in resnice, počasi pa opuščate ideale in zgodbice, ki ste jih oblikovali v svoji glavi. Dokler se tega ne navadite, boste imeli občutek, kot da niste na pravi poti, vendar STE.

Občutek iracionalne žalosti in jeze. V trenutku, ko čustva pridejo na plano, jih lahko prepoznate in razdelate. Ugotovite, zakaj so del vašega življenja v tem trenutku. Vaša naloga je, da se jih naučite prepoznati in se je jih zavedate.

Občutek, da si želite biti sami. Človek je družbeno bitje, ki je narejeno za skupino, vendar vsak človek potrebuje tudi samoto. Trenutek zase. Ko začutite, da se želite odklopiti od sveta, v tem trenutku doživljate neko obliko katarze. Čutite, kot da se rešujete vse bremen, ki vam jih družba nalaga.
Podobno se zgodi, ko se počutite vedno bolj neprijetno v bližini negativnih ljudi, četudi so to lahko vaši prijatelji ali družinski članki. Negativni ljudje ne dojamejo, da so negativni.

Občutek, da niste uresničili sanj. Kot vsaka oseba imate verjetno tudi vi svoje sanje. In v določenem trenutku boste čutili, kot da se ne uresničujejo. V resnici gre le za to, da nikoli ne boste postali tisto, kar ste mislili, da boste (vsaj ne kot oseba). Nihče ne postane.

Zavedanje, da ste VI odgovorni za svojo srečo in življenje. Ta občutek je zastrašujoč, a prej kot se z njim soočite, bolje je. Ker le tako se bosta zavedali, da je breme na vaših plečih. Na drugi strtani pa veste, da ste svobodni. Vaše življenje, vaše odločitve.