Ne svetujemo vam, da brcate moške, da bi ugotovili, kaj se dogaja tam spodaj, saj imamo pojasnilo, zakaj moškega tako peklensko boli brca v moda. Ni jim lahko!

Bolečino, ki nastane pri brci v moška moda, velikokrat primerjajo z bolečino, ki jo ženske izkusijo med porodom. Čeprav je pri ženskah kristalno jasno, zakaj pride do te bolečine, moški še vedno tavajo v temi. Zato smo pripravili pojasnilo, ki bo razložilo, zakaj je ta bolečina tako peklenska.

Vloger na YouTubu Simon Whistler, ki si lasti kanal Today I Found Out, je pobližje pogledal biologijo, ki se skriva v ozadju te očitne anatomske enigme in ugotovil, zakaj moškega boli brca v moda.

Ko se pri dojenčku začnejo razvijati testisi, se vse to dogaja nad pasom, v trebuhu blizu želodca in ledvic. Med puberteto se testisi spustijo, živci in žile, povezane z njimi, pa ostanejo na istem mestu.

Ko jih torej nekdo udari ali pa kako drugače z njimi slabo ravna, občutek iz vsakega testisa potuje navzgor v trebušno votlino. To povzroča bolečino, ki se čuti v želodcu. Seveda je moč bolečine odvisna ob tolerance posameznika. V najslabšem primeru lahko brca v moda povzroči dolgotrajne reproduktivne težave ali jih je moda celo treba odstraniti. Pametno ravnajte z njimi!