Bugattijev šef Stephan Winkelmann vztraja, da Bugatti nikoli ne bo naredil SUV-ja, kaj šele križanca, ker to znamki ne bi bilo primerno. A govorice se vztrajno širijo in tudi mi smo se že vprašali, če morda le ne gre za dobro marketinško 'zavajanje'?

Po poročanju portala Automobile se pri Bugattiju vendarle nekaj kuha okoli njihovega naslednjega modela, ki bi vseeno lahko bil SUV. Tehnologijo naj bi si priskrbeli pri hrvaškem Rimacu, kateri nas vsakič znova navduši s svojimi električnimi hiperšportniki, do tja pa naj bi prišli preko svojih povezav pri Porscheju. Bugatti sodi v sam vrh avtomobilske industrije in tako si ni težko predstavljat, da bi ga poganjal mogočni 1.379 kilovatni sistem, ki poganja Rimaca C_Two. Pri tem naj bi pri Rimacu priskrbeli celotno šasijo z delujočim podvozjem in celo baterije.

Skica Buggatijevega SUV-ja

Odgovorni pri koncernu Volkswagen se sicer nagibajo k ideji SUV-ja, ker naj križanec ne bi bil znamki primeren. Druge govorice pa nakazujejo na to, da so pri Bugattiju vseeno bolj naklonjeni križancu kot SUV-ju, kar je logično, saj je lahko križanec občutno bolj športen kot SUV. Po govoricah naj bi naredili 600 križancev/SUV-jev, njihova začetna cena pa naj bi znašala 850.000 evrov. Različice s ceno preko milijon evrov naj bi bile prav tako mogoče. Nam se ideja sodelovanja med Bugattijem in Rimacom zdi sila zanimiva. Pa vam?

Skica Buggatijevega SUV-ja