Večina ljudi, ki potuje na daljše razdalje, se odloči za letalo. Verjetno je to cenejša in priročnejša opcija, kot pa vožnja z avtomobilom ali avtobusom. Predvsem, če niti eno izmed teh vozil ni kaj preveč udobno. Razen... če gre za luksuzni avtodom, ki ponuja eno boljših izkušenj potovanja po kopnem. Izbrali smo nekaj najbolj luksuznih avtodomov, ki ponujajo pravo hedonistično razkošje.

Kateri so luksuzni avtodomi, ki prepričajo s svojim razkošjem?

12. 2015 Entegra Coach Cornerstone 45 DLQ

To besno vozilo izgleda prej kot dvorec na kolesih, kot pa avtodom. S posebno krmilno tehnologijo SmartWheel je zasnovan tako, da je vožnja gladka tudi za tiste, ki med vožnjo spijo. Avtodom prihaja z vgrajenim sistemom za zabavo. Pulti v kuhinji so narejeni iz kamene strele, tla pa so izdelana z porcelana in ogrevana. V avtodomu je prav tako precej velika prha in garderobna omara.

11. Country Coach Magna 630

Ta avtodom ima notranjost okrašeno z omarami iz lesa orehov, prav tako so vsi ostali barvni toni v tem luksuznem avtodomu zemeljski. Čaka nas kavč pot meri in kraljevska postelja, pralno-sušilni stroj, pa tudi sončni kolektorji na strehi avtodoma, ki poganjajo vse naprave. Vhod v avtodom nam omogoča sistem na dotik.

10. Global Caravan Technologies RV

Celoten avtodom je izdelan iz ogljikovih vlaken, tako da ni nič težji od običajnega avtomobila. V luksuznem avtodomu najdemo pralno-sušilni stroj, spalni prostor za 6 oseb, vse elektronske naprave pa je mogoče nadzorovati s pomočjo našega pametnega telefona. Tudi ta luksuzni avtodom ima na strei nameščene sončne kolektorje.

9. KiraVan

KiraVan je popolnoma drugačen avtodom. Prihaja namreč s sredstvi, ki zagotavljajo popolno preživetje v naravi, in sicer za tri ljudi do tri tedne. Z enim polnim rezervoarjem za gorivo lahko prevozi več kot 3200 kilometrov. Med drugim je opremljen z vsemi vrstami razsvetljave, opremo za snemanje in GPS sistemom.

8. Der Bus Neoplan Jumbocruiser

Ta luksuzni nemški avtodom je največji avtodom na svetu. Vozilo meri 13,9 metra v dolžino in 4 metre v višino in še danes drži Guinessov rekord za največji avtodom na svetu. Žal so leta 1993 zaustavili njegovo proizvodnjo. Opremljen s posebni VIP bivalnim prostorom z barom. Ima popolno dnevno sobo, kopalnico in dve spalnici. Ta luksuzni avtodom je lahko sprejel do 144 potnikov. V zadnjem delu ima celo majhno garažo.

Der Bus Neoplan Jumbocruiser

Der Bus Neoplan Jumbocruiser

Preberite še: Luksuzni avtomobili: neverjetna dejstva, zaradi katerih bomo zeleni od zavisti

7. Marathon Coach

Samooklicani največji luksuzni avtobus ponuja več vidikov razkošja. Čaka nas dvojni salon in razkošne spalnice. Nekateri modeli imajo celo vgrajene kamine.

6. Most Futuria

Naslednji nemški luksuzni avtodom je dokaj nov. Svetu so ga predstavili leta 2010 v Düsseldorfu in pogosto avtodom imenujejo kar vila na kolesih. V avtodomu najdemo razkošno masažno kad in vgrajeni sistem za zabavo. Kar dela avtodom zares poseben, je garaža z rampo na krmi.

5. Parliament Coach

Luksuzni avtodom je zasnovan tako, da vzdrži jedrski napad. Vključuje namreč filtracijski sistem za jedrsko, biološko in kemično orožje. Zraven tega je avtodom poln razkošja, med drguim ima celo vgrajen žar.

4. Terra Wind

Terra Wind je prvi amfibijski avtodom na svetu, kar pomeni, da lahko gre v vodo. Notranjost je zelo razkošna – avtodom namreč prihaja s polnim sistemom za zabavo, gospodinjskimi aparati (vključno s pralno-sušilnim strojem), masažno kadjo, tla so iz marmorja, na voljo pa je tudi pomol, s katerega lahko kadarkoli skočimo v vodo. V vodi ga poganjata dva 50-centimetrska propelerja iz brona ter krmila na dotik, ki zagotavljajo zelo gladko vožnjo.

3. Volkner Mobil Performance

Ta luksuzni avtodom nam omogoča, da s seboj odpeljemo tudi naš avtomobil. Sama notranjost avtodoma je zelo prostorna, ima pa tudi vse dobrine, ki bi jih od luksuznega avtodoma tudi pričakovali – prostorno kopalnico s prho, kraljevsko spalnico z ambientalno osvetlitvijo, zunanje kamere, kuhinjo z vsemi potrebnimi aparati, dodatne omare in omaro za hlajenje vina.

Volkner Mobil Performance

Volkner Mobil Performance

2. Newmar King Aire

Še en dvorec na kolesih več je opremljen z vsem, kar nam omogoča popolno udobje – 40-inčna Sony LED televizija z zvočnim sistemom Bluetooth, 49-inčna 4K televizija s popolnim Bose sistemom za domači kino ter Ralp Lauren Home Collection pohištvo. Na voljo nam je še precej velika kopalnica s kabino za prhanje, hladilnik v polni velikosti in pomivalni stroj.

1. eleMMent by Marchi

To je dvonadstropni dvorec na kolesih. Mobilni dvorec ima bar in kuhinjo. Spalnica ponuja zakonsko posteljo in veliko omaro. Za zabavo nam nudi dva visoko kakovostna zvočna sistema in najboljši televizor. Postelja pa je med drugim opremljena tudi z najboljšo italijansko posteljnino.